Missy’s eerste nestje.

Missy verwacht haar eerste kittens en alles wat zij fysiek ervaart is volkomen nieuw voor haar. Ik heb natuurlijk wel meer ervaring, zij is immers niet de eerste poes die bevalt, maar ik ben best wat gespannen. Missy heeft aangegeven dat zijn mijn aanwezigheid waardeert, dus blijf ik bij haar. De bevalling van een kat kan heel lang duren en de verschillende processen, zorgen voor onzekerheid bij Missy. Mijn aanwezigheid is al geruststellend, bovendien praat ik met haar, speek haar geruststellend toe, geef haar complimentjes, zing voor haar en aai haar. Bengalen zijn heel intelligent en intuïtief en ze begrijpt me exact. We gaan er samen voor.

De zwangerschap van een kat duurt 60 tor 65 dagen en Missy neemt er de tijd  voor. Ze is er helemaal klaar voor, ze is topzwaar een ze heeft roze geprononceerde tepels. Missy is heel kritisch over de plaats van haar nest en wil in de huiskamer bevallen. Wij hebben een verschil van mening maar Bengalen weten wat ze willen, dus moet onze optie heeeeel aantrekkelijk voor Missy zijn. We richten een van de speelkamers in met verschillende “nesten”.Missy laat echter luidkeels horen dat zij erop staat samen met ons en de andere Bengalen in de huiskamer te bevallen. Alleen mijn gezelschap maakt de speelkamer acceptabel. Vanaf de 60 ste dag kom ik kaar bezoeken en blijf een tijdje bij haar, wat kletsen en haar renovatie van de nesten bewonderen.

Zoals alle Bengalen moeders heeft ook Missy haar eigen interieur wensen: veel, rommelig en liefst iets waar je onder kunt liggen.Gelukkig hebben we een grote voorraad fleeces, kleedjes en zachte manden, dus keuze genoeg.

Het is mijn taak Missy gerust te stellen en haar het zo gemakkelijk mogelijk te maken, maar dat valt niet mee. Het is allemaal heel emotioneel en ik heb het er moeilijk mee haar zo te zien hijgen en roepen. Even de dierenarts bellen en die stelt mij dan weer gerust, het kan nu eenmaal heel lang duren, bij het eerste nestje.Ik stel ons amen gerust en praat met Missy, complimenteer haar en ik zing liedjes. Kerstliedjes lijken haar het meest te kalmeren. na 20 uur nemen de contracties toe en zijn ze duidelijk te zien.

Nu is het moment gekomen,, de uitdrijvingsweeën beginnen.

Missy’s eerste kitten maakt zijn opmerkelijke entree in de wereld,.Het is een stuitligging en dit is op zich geen probleem, maar bij het eerste kitten is geruime tijd een staartje te zien.  Dit duurde enige tijd en Missy perste enthousiast en tussen de weeën door, hijgde ze. Niets alarmerend,, heel spannend en  ik bleef Missy’s rug aaien.

Na ongeveer 5 minuten werd Missy’s eerste zoon geboren, een flinke Seal mink katertje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *