Spelend leren.

Zodra onze kittens aanstalten maken om de omgeving van hun”nest” te verkennen, leggen we kleurige en zachte muisjes neer. Hun bewegingen zijn nog ongecoördineerd en hun zicht is zeker nog niet optimaal. Maar hun aandacht wordt dan ook in de eerste instantie getrokken door geluiden en ze reageren op onze stemmen. Dan komt het moment dat ze een muisje ontdekken en zich daar op te focussen. Waggelend komen ze dichterbij, om aan het muisje te ruiken. Dat is een bevestiging dat ze aan speelgoed toe zijn en we gaan naar de Petshop. We kiezen, kleine zachte en kleurige speeltjes en hoewel katten die kleuren niet kunnen zien, maken ze ons blij.

 

Op deze foto’s allemaal gekocht speelgoed. Bekijk alles heel kritisch: extra oogjes en dopjes kunnen losraken en zijn taboe. Let ook op scherpe uitsteeksels, maar let vooral op de stevigheid want er wordt enthousiast mee gespeeld.De laatste foto is heel belangrijk, wij zijn natuurlijk het beste speelgoed voor kittens. 

Dit is een spelletje dat op batterijen werkt en onze katten en kittens zijn er dl op.Wel opletten dat je niet recht in de ogen van de kat schijnt.Met dit spelletje kun je een echte jachtpartij imiteren. Je kunt het visje plotseling laten verdwijnen en weer spontaan tevoorschijn toveren.Je kunt het visje ergens achter verstoppen en dan heel langzaam weer tonen, weer terug trekken en omgekeerd. Het visje kan ook vliegen, langs de klimpaal omhoog verder over het plafond ……… En dan maar afwachten tot de prooi weer binnen bereik is en toeslaan!

Met een kitten spelen is het leukste dat er is, maar het is ook van groot belang dat kittens met elkaar, de andere katten of alleen spelen.Deze opname is gemaakt in de grote kennel, zodra de kittens hun omgeving gaan verkennen, bouwen we deze kennel. De andere katten komen langs om mee te spelen, of de kittens te verzorgen dit is een belangrijk aspect van de socialisatie van kittens.

In de kennel ligt een wisselend aantal speelgoed, om de fysieke,mentale en sociale ontwikkeling te stimuleren.

Allemaal samen bij Ivan op schoot, Samoerai a.k.a.Sammy onze stoere kater en Akio .  Sammy is niet zo veel betrokken bij de opvoeding van de kittens, hij is immers de man in Airashii. Maar wanneer hij ontspannen bij Ivan op schoot ligt, komt zijn zachte kant naar boven. Akio ligt dicht tegen Ivan aan en Sammy is vertederd, logisch want wie zwijmelt niet weg bij de aanblik van een knuffelkitten.

Dit spelletje is super favoriet en dat is te zien ook. De kittens speelden er al mee toen ze nauwelijks een maand oud waren. Nu zijn ze twaalf weken en het spelletje slingert iedere dag door de kamer.Ze slepen ermee, klimmen erin en erop, trekken er samen aan, kortom dit speelgoed is een activiteitencenter.Ik kan dit speelgoed van harte aanbevelen.

In de volgende bericht”speelgoed made by kittens.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *