19 dagen oud.

De kittens zijn echt kleine Bengaaltjes.

Ze liggen een groot deel van de dag dicht bij elkaar en zodra mamma er is, komen ze in actie. Ieder kitten wil de eerste zijn en de beste plaats veroveren. Met luid gepiep waggelen ze naar haar toe en ze schuwen het niet elkaar onderweg weg te duwen. Zodra mamma in beeld komt is de strijd om de beste tepel in volle gang.

Vanaf hun geboorte hebben de kittens klauwtjes

en ze kunnen die niet intrekken. Deze klauwtjes zijn heel scherp en hiermee kunnen de pasgeboren kittens moeders vacht vast grijpen en de weg naar de tepels zoeken. Hun reukzin is meteen goed ontwikkeld en instinctief gaan ze op de geur van de tepels af. Met kleine klimbewegingen”klimmen” ze in de vacht in de richting van de tepels, zelfs als een volgend kitten wordt geboren en moeder bewegelijk is, laten ze niet los.

Met trappelende bewegingen stimuleren de kittens de melkaanvoer

van hun moeder. Bij Gina is dit niet nodig want wanneer een kitten de tepel loslaat zijn nog vaak enkele melkdruppels te zien.Een kitten laat niet zo snel een tepel los, omdat het zijn tongetje om de tepel klemt en daarna vacuüm zuigt. Op de video is duidelijk te zien hoe dit werkt.

De kittens zijn iedere dag meer geïnteresseerd in elkaar en hun omgeving.Ze zijn ook heel bewegelijk, tenminste wanneer je in gedachten houdt dat het coördineren van ieder beweging een lange weg gaat. Eerst de intentie, daarna gaat de prikkel naar het brein en vandaar naar de spieren die de beweging mogelijk maken. Een lange behoorlijk ingewikkelde weg van prikkels en zenuwen.Alles in slow motion. Deze video laat volgens mij zien wat de Bengals denken te doen en wat in werkelijkheid gebeurt.

                                 In hun beleving” rocken ze de box :)”

Vaak vallen de kittens tijdens het drinken in slaap, of ze knuffelen nog wat met elkaar of met mams. Het is goed te zien hoe de kittens zijn gegroeid. Hun patroon wordt ook steeds meer zichtbaar. Het kitten dat mams kusjes geeft is een Seal mink spotted kitten.

Het sneeuwwitte kitten links op de foto is een Seal lynx kitten. Dit kitten blijft bijna wit met beige rozetten en houdt zijn blauwe ogen.

De twee donkere kittens zijn Black tabby rozetted. Het kitten op de voorgrond is “in the fuzz”dit betekend dat de vacht fuzzy is.Dit verdwijnt  over enkele weken.

                               De hele familie bij elkaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *