De kittens zijn 4 dagen oud.

De kittens zijn vier dagen oud en groeien goed.

Ik weeg ze ieder dag en zie dan dat ze goed aankomen. De kittens zijn niet blij gewogen te worden. Hoe voorzichtig ik ze ook beetpak, ze zetten steeds een keel op. Gina lijkt tevreden met haar nieuwe nest, maar ik vind haar mandje niet ideaal. Ik heb hierover ook een opmerking gekregen, hartelijk dank daarvoor.

Allereerst mijn reactie. Het is belangrijk dat Gina zich veilig  voelt en geen onrust of stress ervaart, want dat is  van het grootste belang voor het hechtingsproces van Gina en de kittens. Bovendien zijn de kittens volledig afhankelijk van Gina. Het vergroten van haar zelfvertrouwen, is in de eerste instantie het doel dat ik nastreef.De eerste dagen krijgen de kittens de antistoffen van hun moeder met de melk mee en zijn ze beschermd. Gina geeft voldoende melk en de kittens drinken tevreden.Gina houdt de regie strak en wanneer ik de kittens uit het nest neem om ze te wegen, loopt ze mee en volgt ze mijn handelingen met een adelaarsblik.Ik vertel haar precies wat ik doe en laat haar het kitten zien en ruiken wanneer ik het in het mandje terugleg. Ik laat de situatie onveranderd, maar observeer de kittens. Ik vind het mandje niet optimaal, omdat Gina zich niet volledig uitgestrekt kan liggen. Hierdoor kunnen niet alle kittens bij haar tepels en zijn ze onrustig en piepen ze, dat heeft ook een uitwerking op Gina.

Het valt mij op dat een van de Black tabby kittens kleiner is

en daardoor m.i. niet goed bij de tepels kan komen. Door de beperkte ruimte en de pogingen van de andere kittens, is het voor hem extra ingewikkeld.Maar het is een Bengaaltje en hij ziet toch kans voldoende te drinken. Met luid misbaar laat hij echter zijn ongenoegen blijken. De zorg die een lezer heeft t.a.v de ruimte voor de kittens , deel ik zeker. Ik weeg alle kittens iedere morgen om 9 uur en ze komen allemaal goed aan, toch besluit ik proactief een betere oplossing voor de kittens te realiseren.

Aangezien Gina kennelijk een voorkeur heeft voor een kattenbak,

besluit ik er een voor haar in te richten. Ik neem de grootste kattenbak en was hem uiterst gronden daarna bekleed ik die met de grootste fleece, zodat meer lagen de bak bekleden. Het geheel wordt met een spanband vast gemaakt. Wanneer Gina haar wandelingetje maakt, leg ik er een kitten in.Het kitten begint meteen te roepen en Gina vindt het snel,een Bengaal kan dus tot vier telen:) Ze klimt in de bak en gaat bij haar kitten liggen, die meteen begint te drinken. Ik breng de andere kittens een voor een bij haar en laat ze aan haar zien en snuffelen. Ze is gerustgesteld en ligt even later tevreden met haar smakkende kittens in haar vierde woning. Ik kom toch nog heel vaak een kijkje nemen.

Na deze vierde verhuizing heeft Gina haar optimale nest gevonden. Ze is tevreden, relaxed en kan zich helemaal uitstrekken, zodat alle kittens goed bij haar tepels kunnen. Gina’s kittens zijn forse kittens en komen dagelijks zeker 15% aan. Een van de Black tabby kittens komt minder aan en ik besluit hem te helpen. Moedermelk is het allerbeste en dus leg ik hem aan zodra een kitten slaapt maar ik  help hem ook zodra hij aanstalten maakt om te drinken. Hij blijkt duidelijk honger te hebben en zoekt een tepel op zodra hij wakker is. Ik scherm hem van de andere kittens af zodat hij rustig kan drinken. Op de video is dat te zien, hij trappelt ook met zijn pootjes, hij doet dit om de melk aanvoer te stimuleren.

 

              Hartelijk dank voor de feedback .

                   Have a great  weekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *