7 weken oud

De eerste week zijn kittens kwetsbaar en fragiel.

Ik neem ze alleen uit het nest om ze te wegen en dit gaat met veel verbaal misbaar en hevig gespartel. Missy is er ook helemaal niet blij mee. Aan het gedrag van Missy kun je afleiden wat de kittens ervaren en het is duidelijk, ze willen bij moeder in het nest blijven.Wat hebben ze nodig warmte: voeding en verzorging.

Kittens kunnen veel nu beter hun  lichaamstemperatuur behouden

en de warmteplaat zorgt voor een constante temperatuur van 37graden .De inrichting van het nest draagt daar ook toe bij. Bij de keuze van kittens is ook het karakter en de lijn van moeder belangrijk en Missy’s moeder en grootmoeder zijn uitstekende moeders. Ze hebben voldoende melk, zodat het niet nodig is de kittens extra bij te voeden. Dit zorgt voor harmonie. 

Missy zorgt ook voor een gezonde stoelgang en de afvoer van urine.

Kittens kunnen dit niet. Missy stimuleert dit door het gebied op de onderbuik van de kittens te wassen.Kittens hebben hier een kale gevoelige plek.

 

Fysiek zijn behoorlijke veranderingen te zien,

hun lichaamsbouw was compact, zodat ze gemakkelijker door het geboortekanaal kunnen. Ze hebben een lange romp en kortere pootjes.Hun staartjes zijn dunner. Hun kopje is groter en hun oortjes hebben de zwarte points. Maar het meest opvallend zijn hun pootjes, deze zijn langer en sterker geworden,ze zijn nog niet sterk genoeg,maar de  kittens schuifelen wat door het nest. De verhouding met hun lange romp zorgt nog voor ongecoördineerde bewegingen, naar ze zijn heel actief.

 

Na ruim een week gaan oogjes open,

soms een voor een, soms duurt het lang voordat beide oogjes open zijn. maar wanneer een kitten je aankijkt met open ogen, staat de wereld stil. Zo’n klein kwetsbaar wezentje, kijkt je doordringend aan, het lijkt je te onderzoeken en wijsheid met je te delen.  Dat is natuurlijk niet zo, maar zo ervaar ik dat iedere keer weer opnieuw: een magisch moment.

Een kitten wordt met perfecte reuk geboren,

zijn visuele ontwikkeling volgt later. Zelfs wanneer een kitten je aankijkt, ziet hij wazig. Met die strakke blik probeert hij  te focussen.Het duurt enige tijd voordat zijn zicht volledig is ontwikkeld, maar dat mag de pret niet drukken, ruiken kan hij perfect. Zolang hij moeders melk ruikt en lekker warm tegen haar aan ligt is hij happy. Het steeds weer opnieuw gewassen worden is minder prettig en dat laat hij dan ook horen en met stevig gespartel probeert hij haar te stoppen. Tevergeefs want Missy hecht aan reinheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *