About

Ik ben opgegroeid met huisdieren, honden, cavia’s, hamsters en kanaries. Toen ik na mijn studie zelfstandig ging wonen, kwam mijn eigen huisdier Paganini een klein rood cypertje met een enorm stemgeluid. Toen we verhuisden naar een groter huis, kwamen er Main Coons, inderdaad vijf Main Coons in alle kleuren van de regenboog. Hele lieve gezellige katten en mijn beste vrienden.

Toen ik minder ging werken, kwam mijn droom steeds dichterbij: een nestje kittens. Samen met mijn zoon zijn we Airashii gestart. De naam Airashii betekent lief en mooi en dat past bij een Bengaal. Maar voordat ons plan gerealiseerd kon worden, moesten we kennis vergaren.

Op kattenshows vonden we ervaringsdeskundigen, fokkers en specifiek Bengalen fokkers. Gelukkig praten fokkers graag over hun katten en we hebben veel van hen geleerd en hierdoor problemen voorkomen. Het was nogal wat kennis vergaren en Ivan en ik besloten de krachten te bundelen, Ivan deed alles met betrekking tot het ras en de rasvereniging en ik zou de cursus Algemene kattenkennis volgen bij Sonja van Leeuwen.

De cursus werd gegeven in de Academie van Martin Gaus en is een onderdeel van de cursus Kattengedragsdeskundige. Aanvankelijk was het erg moeilijk aangezien alle mede cursisten ervaren Paraveterinair waren en ik dus veel extra uitleg nodig had. Huiswerk maken was aanvankelijk ook een probleem, niet de discipline , maar ik had duidelijk problemen met het observeren van een patiënt. Soms waren er hilarische momenten, omdat ik verkeerde conclusies trok, of onder bank in mijn tas rommelde, om dat een dierenarts een erg realistische video toonde. Maar ik ben alle docenten en mijn medecursisten dankbaar voor steun en hulp. Sonja is een deskundige, enthousiaste en geduldige docente en ik heb met een hoog cijfer dit onderdeel afgesloten. Ik zal hier later op terug komen.

Wij hebben een vereniging gekozen: TICCA, Cats and Tulips. Deze vereniging schrijft shows uit, geeft onze stambomen af en geeft ook advies.

Wij hebben ook dierenartsen gevonden die dezelfde filosofie hebben als wij en dat is heel belangrijk: professionals die van katten houden en ervaring hebben met fokkers. Wij zijn nu eenmaal kritisch en willen alleen het beste voor onze katten.

Inmiddels is ons huis en de achtertuin ingericht voor onze Bengals en we hebben er allemaal plezier van. Dagelijks brengen de Bengals veel tijd in de tuin door, ze spelen, jagen, rennen en luieren graag in de tuin.

Natuurlijk hebben we  klimpalen in allerlei maten, voor kittens en de volwassen Bengals. Manden, kussentjes en heel veel speelgoed. Hier zal ik later ook op terug komen.

Ook de voeding van onze Bengals is een hele serieuze zaak, voeding voor iedere dag, voeding voor  aanstaande moeders en hun kittens. In de loop der jaren hebben we hierover  meer inzicht gekregen en delen we die graag.

Knutselen voor de Bengals is altijd een succes, want Bengals zijn enthousiaste knutselaars. Binnen de kortste tijd storten ze zich op het materiaal en je project en nemen na korte tijd het initiatief over. Mijn advies is knutselen met Bengals kan alleen met veel humor. Ivan heeft enkele grote DIY projecten uitgevoerd, een loopwiel en grote krabpalen. De Bengals vinden het fantastisch en ze worden zeer intensief gebruikt, ook door de kittens.

Ik leer nog steeds van en over Bengals en ik waardeer het enorm wanneer je ervaringen met mij wilt delen. Gebruik hiervoor het contact formulier.