Airashii’s urban jugle

Onze tuin is heel belangrijk voor ons en de Bengalen.De Bengals zijn er een groot deel van de dag en het liefst willen ze ook ’s nachts  in de tuin zijn.De compromis is schemeren in de tuin, maar wel onder ons toezicht.De tuin is bij de aankomst van de Bengals veranderd van een Engelse cottage tuin in een Urban jungle. De vijver is centraal en daaromheen heeft Ivan met groenblijvende struiken en planten een Bengal tuin gecreëerd. Voor de aanschaf even een lijstje van internet van giftige planten downloaden.

De eerste vier foto’s zijn een inspiratie. Dit zijn Asian Leopard Cats in hun tropische habitat. ALC zijn solitair levende katten die in de schemer actief worden, hun territorium ligt altijd in de buurt van water waar ze hun prooien vinden: kikkers, visjes, salamanders en insecten. Onze Bengals hebben veel eigenschappen van hun voorouders geërfd en wanneer ze de ruimte krijgen is het een genot om ze in de tuin te observeren.We proberen zo veel mogelijk hun natuurlijke habitat te imiteren. Onze Bengals zijn ons klimaat helemaal gewend en genieten ook in de winter van de tuin.

Water is een belangrijk element voor Bengal’s happyness. Het maakt niet uit waar, maar water is iets wat ze nodig hebben om zich gelukkig te zijn. Uiteraard gaat het niet om een bakje water, maar water bezig zijn met water.Zodra ze ’s morgens de tuin in gaan, wordt eerst hun territorium geïnspecteerd met een rondje  om de vijver. We hadden een vijver met waterlelies en vissen, maar na de jachtpartijen van de  Bengals was de vijver lek. De Bengals waren overtuigd dat er in het laagje modderige water toch nog iets te vangen was en wanneer ze uiteindelijk de vijver uit klommen waren ze helemaal zwart van de modder en stonken behoorlijk. Het was onontkoombaar, de vijver moest op nieuw worden gebouwd.

 

Allereerst moest het modderige water worden afgevoerd een enorm karwei.  Ivan is, in tegenstelling met mij,  relaxed wanneer de Bengals zich met zijn werk bemoeien.  Gelukkig waren ze vooral nieuwsgierig en bemoeiden zich niet actief met modder scheppen.Het enorme karwei heeft toch wel enkele weekenden geduurd. De volgende stap zal ik later beschrijven wanneer daar belangstelling voor is. Laat het maar weten.

Ivan is zeker 4 weekenden aan het werk geweest, maar toen was de vijver klaar en na een bezoekje aan het tuincentrum is de vijver een perfect element in Airashii’s Bengal jungle. De Bengals hebben zich met iedere aspect van de bouw bemoeid, ze hebben ook proef gedraaid door samen te spelen. Gelukkig is er voldoende voor ze te zien en missen ze de vissen niet. Ivan heeft door enkele grote stenen te plaatsen een prima plekje om te drinken gemaakt. Veel werk, maar veel voldoening .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *