All’s well.

De kittens zijn twee dagen oud .

De kittens liggen bij Gina en slapen of drinken, kortom de perfecte situatie voor moeder en kittens, maar toch…. Misschien dat Gina mijn gezelschap niet wil missen, maar ik moet toch wel een acceptabele oplossing voor haar vinden. Het is een intieme situatie, zo in het donker, samen met Gina en haar kittens in de delivery box. Maar dat is geen situatie die dagenlang kan voortduren. Niet goed voor Gina, haar kittens en ook niet voor mij.

Het was een onrustige nacht

en ’s morgens heel vroeg zat ik bij Gina en dronk koffie. Al babbelend keek ik de kamer rond en zag Gina’s lievelingsmandje. Als Gina een hapje gaat eten, besluit ik het mandje in de delivery box te plaatsen. Natuurlijk zetten de kittens een keel op wanneer ik hen, o zo voorzichtig, in Gina’s mandje leg. Maar Gina en ik zijn inmiddels zo vertrouwd dat ze me even aankijkt en verder gaat met eten.

Ze moet ook even naar de kattenbak.

Daarna werpt ze een blik in het mandje, waar de kittens tevreden slapen, kijkt me aan en spreekt me tevreden toe. Vervolgens slentert ze rustig de kamer rond, terwijl ik mijn koffie drink

Gina accepteert haar mandje

en blijft met haar gezinnetje in het mandje liggen. Haar mandje heeft een dik kussen, dat ik eruit heb gehaald, omdat ander de kittens uit het mandje kunnen rollen. Gina groeit steeds meer in haar moeder rol, stapje voor stapje vermindert haar onzekerheid en krijgt ze steeds meer zelfvertrouwen. De kittens hebben dorst en banen zich piepend een weg naar Gina’s tepels. Daar ruziën ze om de beste tepel.

Gina wast haar kittens grondig en de kittens lijken hier een grondige hekel  aan te hebben.

Met vee misbaar laten ze tevergeefs hun ongenoegen horen. Ik houd Gina  nog steeds gezelschap en in de loop van de dag blijkt het mandje toch niet zo optimaal. Het is een warme veilige plek, maar Gina kan zich niet goed strekken, waardoor de kittens niet goed bij haar tepels kunnen. Ze wriemelen,kronkelen en piepen, want ze hebben honger.Gina heeft echter een oplossing gevonden en drapeert het kussen van het mandje over haar gezinnetje. Innig tevreden liggen ze onder het kussen, alleen smakende geluidjes en Gina’s spinnen zijn te horen.

                              Maar voor hoe lang?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *