Bengalen

In dit bericht wil ik meer vertellen over de Bengalen van Airashii.

Het gaat om onze emotionele voorkeur, voor ons is een Bengaal en natuurlijk ras, zonder toeters en bellen want dit is een fantastisch ras. Wij genieten ontzettend van onze Bengalen en hebben ons huis en tuin voor hen aangepast. Op deze manier kun je hun natuurlijk gedrag observeren en vaststellen dat Bengalen intelligent,speels,actief, lenig ,sociaal, ondernemend, komisch en avontuurlijke katten zijn. 

 

Ik overdrijf niet,

het enige dat nodig is de Bengalen een omgeving te bieden waar ze zich kunnen ontplooien. Juist omdat ze onderzoekend zijn, creëren ze allerlei situaties waarin hun persoonlijkheid te zien is en kun je zien wat ze nodig hebben.

Allereerst is het belangrijk dat je tijd hebt voor je kat,

interesse en humor zijn van belang, zodat je steeds mer van elkaar leert en eigenaar en Bengaal maatjes worden. Je Bengaal kent je na verloop van tijd door en door, weet wanneer je thuiskomt en verwelkomt je hartelijk, want dat betekent samen spelen,dollen, knuffelen.Dit zijn meteen de voorwaarden om lang en gelukkig met je maatje te leven.

Wij hebben een groep Bengalen die goed met elkaar samenleven en met ons natuurlijk. Iedere Bengaal heeft een  eigen persoonlijkheid, voorkeur en behoeften. Om daaraan tegemoet te komen hebben wij ons huis aangepast. Dat kan met simpele oplossingen, maar ook met wat ingewikkelder projecten. Ik wil er een paar tonen en hoop dat het inspireert tot iets voor je eigen Bengaal.

Een paar eenvoudige oplossingen om je Bengaal speels en enthousiast te houden.

Dit is een eerste aanzet over dit onderwerp en ik zal zeker meer opties tonen. Misschien denk je wat moet een boomstam tegen de muur nu doen? Maar dit is een van de eenvoudigste manieren om een speelplek te maken en onze Bengalen spelen hier al jaren mee. Ik zou zeker niet aanraden om een boomstam te gebruiken, maar bv. een of twee boekenplanken.

Benodigdheden:

  • houten plaat.
  • coupon vloerbedekking
  • een of meer meer boekenplanken van verschillende lengten.
  • Nietmachine , boormachine, pluggen en schroeven

Niet een coupon vloerbedekking op een plaat en schroef deze plaat tegen de muur. Zorg dat de plaat stevig bevestigd is want de Bengals zullen er rennend tegenop klimmen. Bevestig de boekenplanken op de muur, That’s it.

Aandachtspunt is :een stevige bevestiging, De Bengalen zullen enthousiast klimmen en weer naar beneden springen. Wanneer ze afzetten doen ze dit met behoorlike spierkracht, dus alle DIY op Bengalpower.

Ben je geïnspireerd? Schroef meer planken op de muur, of een houten kistje. Zaag een opening in een plank waar de Bengals doorheen moeten kruipen. Niet een tunnel op een plank.Laat een dik touw naar beneden hangen.Veel plezier.

Voor meer ervaren doe het zelvers een mega project.Hiervoor geldt bezint eer gij begint. Ivan is hier weken mee bezig geweest.We hebben het wiel nu 6 jaar en het staat nog stevig bij onze dekkater en wordt dus dagelijks heel intensief door een grote katergebruikt. Heel veel werk, maar dan heb je ook wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *