Bengals en de kerstboom.

Er wordt veel gepraat over de mogelijk- en onmogelijkheden van deze combinatie.Er is zeker veel waar van de verhalen over de strapatsen van de Bengals. Prachtige kerstbomen die in een korte tijd door Bengals worden verbouwd.Wij houden van onze Bengals en van een kerstboom, een grote boom die overdadige versierd is.Dat is heel goed mogelijk er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

Allereerst maak er een ontspannen gezellige middag van, kerstmuziek, een drankje en een hapje.Zet de dozen op de grond en werk op de eettafel. Wij mensen doen altijd van alles op de eettafel en dit is dus niets nieuws voor de Bengals. De dozen daarentegen zijn nieuw en moeten dus nader onderzocht worden. Onze volwassen Bengals (her-)kennen de activiteiten rondom de kerstboom en observeren ons vanuit hun favoriet plekje.Voor kittens is dit een totaal nieuwe ervaring: ze krijgen nieuw speelgoed!Zij staan er dus letterlijk met hun neus boven op.

Zorg voor een stevige standaard. Het is belangrijk dat de boom onder alle omstandigheden blijft staan. Wij gebruiken al een paar jaar deze standaard en hij bevalt uitstekend.

Laat alle dozen gesloten, maar zorg dat er een een doos geopend is en doe daar wat ballen in. Deze doos houdt de kittens bezig. 

Gebruik uitsluitend plastic versieringen.Het kost tijd om mooie ballen te vinden, maar er zijn hele mooie plastic  kerstversieringen. Denk ook aan versieringen van natuurlijk materiaal of van vilt.Glazen ballen kunnen gevaarlijk zijn, wanneer ze kapot vallen kunnen de scherpe scherven voor lelijke wondjes zorgen.

Bevestig de ballen goed.  Gebruik metalen haakjes om de versieringen op te hangen en draai deze extra om de bal en de tak. Na verloop van tijd verplaatst hun aandacht naar de boom en ontdekken ze de versieringen in de boom.De kittens zullen aangetrokken worden door die spannende glanzende ballen en spelen er net zo mee als de speeltjes aan hun krabpaal.

Wanneer je toch glazen versieringen wilt gebruiken hang ze dan hoger in de boom. Ken je kitten zodat je weet hoe hoog hij springt. In alle jaren hebben we nog niet meegemaakt dat de Bengals in de kerstboom klommen, dat kunnen ze immers in de tuin.

Wij houden van een grote kerstboom en heel veel versieringen en na een middag  is de klus geklaard.De eerste uurtjes associëren de kittens de boom als speelgoed en wordt er druk tegen de ballen gemept. Jazeker af en toe valt er een uit de boom en rennen ze achter hun”vangst”aan. Omdat de ballen stevig vast zitten, wordt het meer een tennisspelletje.  Neem de tijd om van je werk te genieten, stoor je niet aan de spelende kittens, want na verloop van tijd gaat ook dit vervelen. Ga ze vooral niet met boze stem toespreken, pak ze niet beet om ze ergens anders neer te zetten. Dit heeft totaal geen zin. Vertrouw erop dat je de versieringen stevig hebt vastgezet, neem nog een drankje, nog een hapje,of een chocolade kransje en geniet.

                 We wish you a happy Christmas

13 antwoorden op “Bengals en de kerstboom.”

 1. Long time reader, first time commenter — so, thought I’d drop a comment..
  — and at the same time ask for a favor.

  Your wordpress site is very simplistic – hope you don’t mind me asking what theme you’re using?
  (and don’t mind if I steal it? :P)

  I just launched my small businesses site –also built in wordpress like yours– but the theme slows (!) the
  site down quite a bit.

  In case you have a minute, you can find it by searching for
  “royal cbd” on Google (would appreciate any feedback)

  Keep up the good work– and take care of yourself
  during the coronavirus scare!

  ~Justin

  1. Good morning Justin, my site has to be very simplistic otherwise I cant work with it.I don’t know what theme Iam using, because I had a proffesional made me a very simplistic site. Even then I often needed his help. Have a great day and succes with your site.Conny

 2. I am really enjoying the theme/design of your weblog.
  Do you ever run into any web browser compatibility problems?
  A number of my blog audience have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great
  in Chrome. Do you have any suggestions to
  help fix this problem?

  P.S. If you have a minute, would love your
  feedback on my new website re-design. You can find it by searching
  for “royal cbd” – no sweat if you can’t.

  Keep up the good work!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *