Bengals en takken.

Bengals zijn intelligente , speelse en actieve katten en zij zien in heel veel dingen spannende mogelijkheden.Of het nu om een propje papier of een kant en klaar gekochte krabpaal is, alles wat je hen aanbiedt wordt gewaardeerd, hoewel ze heel vaak spontaan voorwerpen claimen en daar met veel plezier e enthousiasme mee spelen. Onze Bengals hebben een grote voorliefde voor takken, het maakt niet uit hoe groot een tak is, zodra ze er een in het oog krijgen wordt die meteen geclaimd.

Het is absoluut niet nodig om allerlei dure krabpalen aan te schaffen.Natuurlijk is het verstandig een krabpaal in huis  te hebben die is aangepast aan je Bengal. Kies een stevige krabpaal, want Bengals maken er intensief gebruiken van. Enthousiast ronddraaiend om een paal terwijl tegelijkertijd de nagels worden gescherpt.Onze Bengals rennen vaak de paal in omdat die  een deel is van een route.High speed running is nog zoiets wat Bengals graag doen. Let op een stevige bodemplaat.

We hadden een aantal stevige takken verzameld om een verbinding te maken van de Olijfboom naar de kast. De route werkte niet, omdat de katten op kast niet verder konden en daar regelmatig een chaos ontstond.Katten die net aankwamen gerend en katten die op de terugweg waren. Het duurt even voor je een geschikte tak hebt gevonden vervolgens moet er een plan van aanpak komen. Sammy heeft helemaal geen plan van aanpak nodig, hij eigende zich onmiddellijk met veel plezier de tak toe.We hebben de tak nog een week laten staan en pas daarna de tak in de route geplaatst.

Sammy is nu wat ouder en inmiddels een echte acrobaat. Wij hebben in ons huis enkele speelkamers waar onze Bengals kunnen spelen. In deze kamer kunnen onze Bengals hun acrobatische toeren botvieren. Langs de muur heeft Ivan boekenplanken bevestigd, die je zo bij de bouwmarkt kunt komen. Hierdoor ontstaat een parcours, waar de klimboom deel van uitmaakt. Zorg er voor dat je alles stevig bevestigd en dat je de planken goed waterdicht maakt. De speeltjes en de bladeren vinden wij leuk, de Bengals hebben heel kort belangstelling.

Voorbeelden van enkele van onze krabpalen. Wanneer de kittens 7 weken oud zijn, hebben ze voldoende fysieke vaardigheden en beschikken ze over goede een  motorische coördinatie om veilig alle speel -en klimmogelijkheden te gebruiken.De lopen de kittens door het hele huis en kunnen ze in alle speelkamers spelen.

Voor onze volwassen Bengals hebben we ook in de tuin klim- en klauter mogelijkheden. Daarover meer in een ander blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *