The Asian Leopard cat

De Bengaal is een relatief jong ras. Bij het ontstaan van dit fantastische ras is gestreefd zo dicht mogelijk bij de Asian Leopard cat te komen, zowel fysiek als het gedrag.In mijn website kunt u meer lezen over de Asian Leopard cat a.k.a ALC. In dit bericht wil ik meer ingaan op de instincten die onze Bengals hebben geërfd van hun voorouder de ALC. Dit keer het gedrag van moeder en haar jonge kittens.

“The Asian Leopard cat” verder lezen

Bengals en de kerstboom.

Er wordt veel gepraat over de mogelijk- en onmogelijkheden van deze combinatie.Er is zeker veel waar van de verhalen over de strapatsen van de Bengals. Prachtige kerstbomen die in een korte tijd door Bengals worden verbouwd.Wij houden van onze Bengals en van een kerstboom, een grote boom die overdadige versierd is.Dat is heel goed mogelijk er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

“Bengals en de kerstboom.” verder lezen

Jacht instinct

De Bengaal is een natuurlijk ras, dat vind ik het meest aantrekkelijk aan dit ras. Steeds weer ontdek ik iets nieuws aan onze Bengals. Bengals zijn op hun mensen gericht, dus zodra je bij hen bent, komen ze naar je toe. Soms zijn ze met een sprong bij je, maar vaak ook moeten ze eerst wakker worden, want katten slapen nu eenmaal een groot deel van de dag. Eerst beslissen ze of het interessant  wordt, een oog geopend, daarna het andere en soms gebeurt er toch niets. Wanneer besloten wordt in actie te komen, gaat dit uiterst langzaam en heel gracieus. Bengals hebben een lang, lenig en gespierd lichaam en iedere spier moet gerekt worden. Wanneer dit gebeurd is, staan ze met een sprong bij je. Klaar om iets leuks te doen.

 

“Jacht instinct” verder lezen

Bengals en takken.

Bengals zijn intelligente , speelse en actieve katten en zij zien in heel veel dingen spannende mogelijkheden.Of het nu om een propje papier of een kant en klaar gekochte krabpaal is, alles wat je hen aanbiedt wordt gewaardeerd, hoewel ze heel vaak spontaan voorwerpen claimen en daar met veel plezier e enthousiasme mee spelen. Onze Bengals hebben een grote voorliefde voor takken, het maakt niet uit hoe groot een tak is, zodra ze er een in het oog krijgen wordt die meteen geclaimd.

“Bengals en takken.” verder lezen

Airashii’s urban jugle

Onze tuin is heel belangrijk voor ons en de Bengalen.De Bengals zijn er een groot deel van de dag en het liefst willen ze ook ’s nachts  in de tuin zijn.De compromis is schemeren in de tuin, maar wel onder ons toezicht.De tuin is bij de aankomst van de Bengals veranderd van een Engelse cottage tuin in een Urban jungle. De vijver is centraal en daaromheen heeft Ivan met groenblijvende struiken en planten een Bengal tuin gecreëerd. Voor de aanschaf even een lijstje van internet van giftige planten downloaden.

“Airashii’s urban jugle” verder lezen