Jacht instinct

De Bengaal is een natuurlijk ras, dat vind ik het meest aantrekkelijk aan dit ras. Steeds weer ontdek ik iets nieuws aan onze Bengals. Bengals zijn op hun mensen gericht, dus zodra je bij hen bent, komen ze naar je toe. Soms zijn ze met een sprong bij je, maar vaak ook moeten ze eerst wakker worden, want katten slapen nu eenmaal een groot deel van de dag. Eerst beslissen ze of het interessant  wordt, een oog geopend, daarna het andere en soms gebeurt er toch niets. Wanneer besloten wordt in actie te komen, gaat dit uiterst langzaam en heel gracieus. Bengals hebben een lang, lenig en gespierd lichaam en iedere spier moet gerekt worden. Wanneer dit gebeurd is, staan ze met een sprong bij je. Klaar om iets leuks te doen.

 

“Jacht instinct” verder lezen

Bengals en takken.

Bengals zijn intelligente , speelse en actieve katten en zij zien in heel veel dingen spannende mogelijkheden.Of het nu om een propje papier of een kant en klaar gekochte krabpaal is, alles wat je hen aanbiedt wordt gewaardeerd, hoewel ze heel vaak spontaan voorwerpen claimen en daar met veel plezier e enthousiasme mee spelen. Onze Bengals hebben een grote voorliefde voor takken, het maakt niet uit hoe groot een tak is, zodra ze er een in het oog krijgen wordt die meteen geclaimd.

“Bengals en takken.” verder lezen

Airashii’s urban jugle

Onze tuin is heel belangrijk voor ons en de Bengalen.De Bengals zijn er een groot deel van de dag en het liefst willen ze ook ’s nachts  in de tuin zijn.De compromis is schemeren in de tuin, maar wel onder ons toezicht.De tuin is bij de aankomst van de Bengals veranderd van een Engelse cottage tuin in een Urban jungle. De vijver is centraal en daaromheen heeft Ivan met groenblijvende struiken en planten een Bengal tuin gecreëerd. Voor de aanschaf even een lijstje van internet van giftige planten downloaden.

“Airashii’s urban jugle” verder lezen

Een nieuwe speelplaats.

Na alle problemen met mijn computer een nieuwe desktop aangeschaft.

Helaas waren mijn apps verouderd en moest ik nieuwe video- en foto-editors aanschaffen. Op zich was dat voor mij al een probleem, vervolgens moest ik alles weer opnieuw leren. Het heeft even geduurd en alles werkt nog niet optimaal maar toch een blog. Het is een enorm verschil met het tempo waarin de kittens iets leren. Gissen en missen is hun aanpak strategie en ze gaan er vol in en gaan enthousiast door totdat het beoogde doel is bereikt.

“Een nieuwe speelplaats.” verder lezen

Bengalen

In dit bericht wil ik meer vertellen over de Bengalen van Airashii.

Het gaat om onze emotionele voorkeur, voor ons is een Bengaal en natuurlijk ras, zonder toeters en bellen want dit is een fantastisch ras. Wij genieten ontzettend van onze Bengalen en hebben ons huis en tuin voor hen aangepast. Op deze manier kun je hun natuurlijk gedrag observeren en vaststellen dat Bengalen intelligent,speels,actief, lenig ,sociaal, ondernemend, komisch en avontuurlijke katten zijn. 

 

“Bengalen” verder lezen