De kittens zijn twee weken oud.

Nu de kittens twee weken oud  zijn en hun prachtige ogen zijn geopend,

zijn ze geïnteresseerd in hun omgeving. Ze kijken gericht in het geluid van mijn stem . Iedere morgen wens ik ze goed morgen en worden ze langzaam wakker,slaperig kijken ze me aan. Ik praat met ze en acht prachtige ogen kijken me zwijgend aan. Dat verandert meteen zodra ik een kitten optil om te wegen en dat houden ze vol totdat ik ze weer terug leg.

De eerste pogingen om op stap te gaan beginnen, maar het valt niet mee. De verhouding van het lichaam van het Lynx kitten zijn nog niet optimaal om te lopen. De romp is lang en mollig en zijn pootjes kort en nog niet sterk genoeg. Het Black tabby kitten heeft een gunstiger  lijfje, zij was  kleiner dan de anderen. De andere kittens waren groter en sterker en ik heb haar de eerste drie dagen geholpen het beste plaatsje te krijgen. Haar lijfje is compacter en ook lichter en ze is de eerste die rondstapt.

De kittens zijn luidruchtig zodra ze hun moeder horen. Kioko heeft aanvankelijk interesse, maar omdat de kittens bij hun moeder drinken en daarna in slaap vallen ,verliest ze snel haar belangstelling. Nu de kittens wat actiever worden komt ze even kijken en is haar belangstelling gewekt. Het is allemaal nieuw voor haar en ze weet niet zo goed wat te doen. Maar ze is ontzettend geïnteresseerd. Instinctmatig wil ze het kitten pakken, natuurlijk zal ze het geen pijn doen. Bij de allereerste belangstelling heb ik Kioko wat tot zachtheid gemaand en dat heeft ze begrepen. Ze vindt het kitten prachtig en ze wil het graag meenemen. Het kitten  ziet Kioko wel en doordat Kioko het op een bepaalde manier beetpakt,gaat het instinctief op een zij liggen.

 

 

Later probeert Kioko de geur van het kitten in zich op te nemen, ze zit in ieder geval aan de goede kant: onder de staart zitten klieren die de specifieke geur van een kitten afgeven. Ze is wel geïnteresseerd, maar er is weinig interactie, dus gaat Kioko op zoek naar iets anders. Het kitten waggelt naar de anderen voor een welverdiend dutje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *