Een maand oud

De geboorte van de kittens was heel spannend, omdat Missy voor alle stadia van de geboorte haar tijd nam. Kittens worden na 60-65  dagen geboren. Missy nam haar tijd en had 64 dagen nodig. Ze was relaxed lag zonnend in de tuin terwijl ik haar dagenlang nauw in de gaten hield.  Wanneer het kitten in de richting van het geboortekanaal wordt geduwd, is dit nauwelijks te zien en dit kan 24 uur duren. Die had Missy ook nodig. De geboorte van het eerste kitten nam ook een paar uur in beslag, nu waren de weeën wel zichtbaar. Het was Missy’s eerste kitten en het was een uitstekend ontwikkeld katertje, hij had immers uitgebreid de tijd genomen om zich te ontwikkelen

Wanneer kittens een maand oud zijn, krijgen ze belangstelling voor alles wat buiten hun nest gebeurt. Ze kunnen inmiddels goed zien en horen en dat alles maakt hen nieuwsgierig. Missy is een relaxte moeder en ze volgt haar kittens bij hun ontdekkingsreizen. Wij zorgen ervoor dat hun omgeving veilig is zodat hen niets kan overkomen. We hebben het nest van Missy verplaatst en in het geheel verplaatst en in een box gezet. De nestgeur is nu eenmaal essentieel voor het gevoel van veiligheid voor Missy en haar kittens. We hebben de spijlen bedekt en een kant heeft een perspex plaat. Hierdoor kunnen de kittens alles zien, maar biedt de box beslotenheid.

De kittens maken nu een grote fysieke, mentale en sociale ontwikkeling door en het is van het grootste belang dat ze de mogelijkheid krijgen om die optimaal te ontwikkelen. Dat is de reden van de verhuizing van de sturdy naar de box. Fysiek is de ontwikkeling duidelijk zichtbaar: hun pootjes zijn langer en sterker geworden en hun romp is meer in verhouding met hun pootjes .Hun kopje is ook ontwikkeld, groter en ieder kitten krijgt een individueel gezichtje. De tekening van het patroon in hun gezichtje wordt duidelijker en hun oortjes krijgen de points die alle Seal Bengalen hebben. Er ontstaat steeds meer contrast in hun vacht, zodat het patroon duidelijker wordt. Kortom ze worden steeds prachtiger en makkelijker van elkaar te onderscheiden.

Hun fysieke ontwikkeling groeit enorm maar de coördinatie van hun bewegingen nog niet altijd. Maar dat mag de pret niet drukken, ze kruipen, wobbelen, waggelen en krabbelen en proberen alles uit. In dit stadium is bewegen genieten en vallen maakt niet uit. De eerste stoeipartijen ontstaan, ze genieten van elkaar. De acties en reacties  ontwikkelen hun coördinatie en ontdekken het plezier van spelen.

 

Zolang de kittens spelen in de box, blijven ze daar. Zodra ze klimmen en ontdekken dat ze ook uit de box kunnen klimmen verhuizen ze weer, naar een grote kennel. Voorlopig geniet ik van mijn eigen bioscoop en ben daar dus veel te vinden. Je kunt ook zeggen dat ik verslaafd ben aan de kitten realityshow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *