Een nieuwe speelplaats.

Het is belangrijk dat de kittens zich optimaal kunnen ontwikkelen

en dus passen we hun omgeving aan.  Wanneer ze net geboren zijn, biedt de sturdy een veilige en intieme omgeving met hun individuele nestgeur. Dit alles ten doel het hechtingsproces tussen Missy, haar kittens en de kittens onderling te bevestigen.

Wanneer de kittens drie weken oud zijn,

krijgen ze belangstelling voor de buitenwereld, ze kunnen nu uitstekend horen en zien. Ze zijn immers kleine Bengaaltjes en dus ondernemend en nieuwsgierig. Het is dus geen verrassing wanneer op een morgen een Bengaaltje pogingen doet uit de sturdy te klimmen. Altijd alert zijn is het motto bij een nestje Bengaaltjes, dus zetten we de sturdy in een box voor kinderen. Ze kunnen uit de sturdy kruipen, want dat is wat ze willen en hebben nu meer ruimte.

Maar ook daar proberen ze uit te klimmen. Wanneer dat lukt vallen ze van een behoorlijke hoogte, dus bouwen we de grote speelplaats voor ze. Deze is 60 cm hoog en 1.75 lang en 80 cm breed.Voldoende ruimte dus.

 

Bengalen zijn katten en hebben de natuurlijke instincten van een roofdier,

achter elkaar aan jagen, elkaar besluipen, en elkaar bespringen. Maar ook een prooi  vangen. Dus krijgen ze speelgoed dat aan hun behoeften voldoet. Het is heel belangrijk dat het speelgoed veilig is en niet  groot. Gelukkig is veel speelgoed te koop en mijn favoriete uitje is een bezoek aan een dierenwinkel.

Er is een enorme hoeveelheid aan speelgoed voor katten,

kennelijk hebben katteneigenaren nooit genoeg speelgoed voor hun lievelingen. Dat geldt zeker voor Bengalen en helemaal voor kun kittens. Kies speelgoed die hun motorische vaardigheden en coördinatie  stimuleren. Kleine krabpaaltjes met uitdaging. Een absolute prioriteit is veiligheid:”eerst goed kijken en dan kopen”😊

 

Natuurlijk ook speelgoed dat tegemoet komt aan hun jachtinstinct. Dit instinct zit in de genen van een Bengaaltje, maar jachtvaardigheden moeten gestimuleerd worden, achter elkaar rennen, sluipen en elkaar bespringen en natuurlijk een prooi vangen.

Net zo belangrijk is samen met je Bengaal spelen, knuffelen en jagen.

Have Fun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *