Een week oud.

Kittens ontwikkelen zich snel,

de eerste dagen zijn het echt kwetsbare en hongerige  wezentjes;hun oogjes gesloten en onhandig scharrelend naar hun moeders milkbar. Slapend brengen ze een groot deel van de dag en nacht door, maar er komt een onmiddellijke reactie zodra ze een beweging opmerken. Wanneer ze mams ruiken, is luid piepend haar welkom en starten ze meteen de zoektocht naar haar tepels. Twee zaken zijn van belang, warmte en melk.

 

Voor Bengalen als huisdier heb je humor en geduld nodig.

Helaas kan ik dat niet opbrengen voor de techniek achter dit blog. De C valt uit en wordt gerepareerd, WIFI verdwijnt en er wordt een nieuw kastje geinstaleerd en wanneer dan toch alles in ore moet zijn, wordt mijn toetsenbord frivool. Spontaan produceert hij rijen tekens en verandert de interpunctie,dus terug naar de winkel.

Maar eerst de bengals, we wensen elkaar een goede morgen, de meesten rennen daarna meteen de tuin in, want je weet maar nooit wie er vannacht is blijven hangen. Wanneer eten en drinken,is verzorgd is het tijd voor de kittens en ieder dag is anders. verbazingwekkend hoe snel kittens zich ontwikkelen.

 

Meteen na de geboorte gaan ze opzoek naar moeders tepels,

soms zelfs wanneer hun navelstreng nog niet door moeder is doorgebeten.Hun instinct stuurt hen richting tepels. Het is voor een kitten ook wel een enorme schok; de buitenwereld. Het is koud en het kitten is nog vochtig, dus warmte heeft de eerste prioriteit. Missy’s eerste kitten heeft een zware geboorte achter de rug, hij is het eerste kitten van Missy en moest de weg vrijmaken. Het duurde lang en ik was heel bezorgd. Maar toen hij geboren was scharrelde hij full speed richting tepels , zelfs toen zijn broertje geboren werd. Een hachelijke onderneming, want Missy was nu gefocust op het volgende kitten . Ze dreigde boven op hem te gaan zitten, dus heb ik hem even opzij gezet, dit beviel hem niet en hij zette het op een schreeuwen. Heel luid en Missy keek me streng aan, dus hem weer aan de tepel gelegd en hij was tevreden en dronk gulzig.Nu zijn ze bijna een week oud en de verandering is enorm. Enkele kids hebben een oogje open, en het zal niet lang duren voordat beide oogjes open zijn. Eeen ware metamorfose, hun gezichtjes zijn om te zoenen en dat doe ik dan ook. Er is niets zo aandoenlijk dat een kitten dat je indringend aankijkt.

Nu zijn ze een week oud en is het een ondernemend groepje,

het zijn 3 katertjes en een poesje. Ze lijken allemaal hun favoriete tepel gevonden te hebben, want inmiddels heeft die hun eigen specifieke geur, dus niets is fijnen dan je eigen tepel.Maar dat wil niet zeggen dat er ook eens aan een andere gesabbeld kan worden en dat gebeurt regelmatig. Dan wordt er geduwd, getrokken of over een ander geklommen, het schijnt ze niets te deren. Een kitten zuigt een vacuum wanneer het drinkt en het is niet eenvoudig om hem van de tepel af te krijgen. Missy heeft er geen last van en reageert niet op dat getrek en geduw, totdat een kitten piept. Dan reageert ze meteen. Ze bekijkt haar baby’s en ziet dat er niets aan de hand is en gaat weer liggen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *