Gina’s Seal mink katertje.

De naam Seal mink verwijst naar het patroon van dit katertje, de rasbeschrijving is dezelfde als die van de Black tabby Bengaal. De Seal Bengals hebben ook dezelfde persoonlijkheid en karakter van de Black tabby’s. Dit katertje is een stevig katertje, vanaf zijn geboorte was hij het grootste van het nest, hij  onderzocht nieuwsgierig het nest en al snel was dit te klein. “The great outdoors” lokte en hij  probeerde als eerste de wereld erbuiten te ontdekken.

Een Seal mink Bengaaltje ziet er opvallend anders uit, al vanaf zijn geboorte heeft het een prachtig roomwitte vacht met lichtbeige spotjes. Zijn staartje heeft zwarte ringen en eindigt in een zwarte punt. Hij heeft een mooi kopje en hele expressieve ogen. Ze zijn nu blauw maar zullen wanneer hij volwassen is aquamarijn zijn. Hij heeft stevige snorhaarkussentjes en indrukwekkende snorharen. De start van een “wilde look”. Hij heeft de typische tekening van een Bengaal in een warme lichtbruine kleuren , die zijn patroon levendig maken en de wilde uitdrukking versterkt.

Zodra hij het nest verlaat en korte verkenningstochten maakt, ontwaakt zijn oerinstinct: jagen. Hij ziet van alles en wil alles onderzoeken, maar wanneer hij iets ziet dat op een prooi lijkt, is hij gefocust. Natuurlijk is hij nog te jong om te weten hoe hij tot actie moet overgaan, maar hij is gefocust op zijn prooi.Tenslotte heeft hij het hart van een roofdier:)

Een paar weken later is hij mentaal ook gegroeid en ontdekt wat hij moet doen. Opvallend is zijn focus op de prooi en dat kan van alles zijn, een muisje, een draadje, zijn moeders staart of mijn voet. Hij loert uitgebreid en gaat dan over tot de aanval en zijn stijl is AANVALLEN! Dit gaat regelmatig niet zoals gepland, maar ik vermoed dat hij nog geen plan heeft. Gewoon rennen, bijten,trekken, bijten en niet loslaten. Omdat hij in volle vaart aanstormt, gebeurt het vaak dat bij over de kop gaat, maar dat belemmert hem niet. Hij geniet van het spel.

Hij is dol op spelletjes en speelt graag met de volwassen Bengals, dit laserspelletje is op dit moment favoriet. Het is nieuw,  het is een snel bewegende prooi, dus…..AANVALLEN. Zijn broertjes hebben nog geen belangstelling, zij rennen gewoon met alle anderen mee. Bengalen hebben snelle reflexen en dus rennen de kittens mee met de anderen in een wilde stroom, zonder dat hun een haartje wordt gekrenkt. Inderdaad Bengals zijn heel actieve katten.

Na al die spannende activiteiten allemaal samen op de bank of op schoot doezelen. Ook typisch voor Bengals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *