going on adventure

Gina’s kittens zijn u ruim drie weken

en hun ontwikkeling is bijna waar te nemen. Het is belangrijk dat ze veel ruimte hebben om hun fysieke ontwikkeling te kunnen oefenen. We hebben Gina’s nestkist in een grote “ kennel” gezet. Op de bodem ligt een dik fleece, enerzijds voor de warmte anderzijds om te zorgen dat ze zich niet bezeren. Over een tijdje zullen ze gaan klauteren en ook de stoeipartijtjes worden heviger. En het rollebollen eindig vaak met een val of een koprol.

Het is duidelijk te zien dat de verhoudingen in hun lijfjes veranderen. Hun rompje is naar verhouding stevig ontwikkeld en maar dat is nodig;  doordat ze meer bewegen, verbranden ze meer en drinken ze vaker. Gina is een goede moeder en ze verzorgt haar kittens perfect. Hun achterpootjes zijn sterker en dus waggelen ze niet meer met hun buikjes over de grond. Ze krijgen ook meer belangstelling voor de buitenwereld en kijken vaak heel geïnteresseerd naar buiten. Voorlopig spelen zich hun activiteiten vooral in hun nest af, daar gaat Gina ook liggen zodat de kittens kunnen drinken.

Een paar dagen later hebben de kittens hun speelplaats geclaimd

en zijn er er heel vertrouwd . Een ander belangrijk voordeel is de mogelijkheid bezoek te ontvangen. De andere poezen komen langs, maken een praatje en blijven soms liggen voor een gezamenlijk middagdutje. Wij kunnen ook deel uitmaken van de ontwikkeling van de kittens en gewoon in de kennel gaan zitten of liggen.Dit contact is heel belangrijk voor de sociale ontwikkeling van de kittens, maar het is fantastisch om met ze te spelen en te knuffelen.

Niet alleen hun fysieke ontwikkeling groeit, maar ze krijgen steeds meer een eigen persoonlijkheid. Hun gezichtjes krijgen ook ieder een eigen uitdrukking.  Er is een overeenkomst: ze kijken me volledig geconcentreerd aan, met een paar wonderschone ogen. Alle kittens hebben blauwe ogen, hoewel de ogen van de Black tabby’s steeds wat veranderen.

Zodra de kittens me horen,

komen ze piepend tevoorschijn: ze willen aandacht, spelen en vooral klimmen. Dus ga ik op de grond zitten en geef ze alle aandacht die ze maar willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *