Het perfecte nest.

Missy is een Bengaal en dit ras heeft een sterke persoonlijkheid.

Als moeder heeft Missy dus heel duidelijke ideeën voor haar perfecte nest waarin haar kittens veilig zijn.Voor de geboorte heeft zij een aantal nestopties  bekeken en afgekeurd. Na de geboorte van  haar eerste kitten was ze volledig  gefocust op haar kitten en waren haar instincten heel sterk. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt en Missy en haar kitten in de sturdy gezet.

 

De kist bleek toch geen optimale plaats voor Missy,

want ze kon er niet volledig uitgestrekt liggen. Dat is van groot belang aangezien de kittens dan alle tepels kunnen proberen. De eerste dagen shoppen de kittens op zoek naar ieders voorkeur en wanneer die is  gevonden krijgt de tepel de individuele geur van ieder kitten. De eerste dagen zie je dus regelmatig kittens een potje knokken op zoek naar de beste tepel. het zijn tenslotte Bengaaltjes en ze weten als heel snel wat ze willen.

Een kat kun je niet dwingen en een Bengaal al helemaal niet. je moet dus creatief, inventief en heel geduldig zijn. Na de geboorte van heer eerste kitten is Missy druk in de weer met de verzorging en deze instincten zijn heel sterk. Ik verhuis de twee op dit moment naar de sturdy. Kort daarna wordt haar tweede kitten geboren en daardoor is Missy helemaal gefocust op haar twee kittens.Het ene kitten is op zoek naar de tepel,maar haar tweede kitten zit nog aan de navelstreng. Missy heeft het druk.

Wanneer haar kittens zijn geboren kan ze uitrusten,

als een koningin ligt ze uitgestrekt in haar nest en geniet van haar kittens. Mijn actieve rol is ook uitgespeeld en samen genieten we van de baby’s.  

                                      All’s well.

Wij hebben een uitstekend relatie en begrijpen elkaar vaak wel, hoewel Missy zich soms stoort wanneer ik traag van begrip ben. Ik ben nu eenmaal geen Bengaal. Soms hebben we een totaal verschil van mening  en uit ervaring weet ik dat het verstandig is  Missy’s wensen te accepteren. 

Iedere morgen kom ik haar goede morgen wensen en bespreken we de kittens .Tot mijn verbazing heeft Missy haar nest aangepakt; een totale make- over. Geen strakke structuur, niet keurig netjes, maar spannend en met verschillende niveaus. Ik begrijp haar wel, want haar prachtige baby’s liggen nu op een centraal verhoogd podium.De kittens lijken niet zo blij, ze willen lekker samen dicht bijelkaar op de warmte mat liggen.Ze slapen wat onrustig en piepen veel. Maar Missy schijnt zich daar niet aan te storen.

Ik weet dat Missy soms niet open staat voor mijn ideeën

dus is een compromis onvermijdelijk en wanneer ze haar wandelingetje maakt, pas ik iets aan.Wel een verhoging, maar de warmtemat bereikbaar en de bodem van de sturdy bedekt met het fleece. Missy kan het voorlopig wel accepteren.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *