Humor met Bengals

Een cattery is een hele verantwoordelijkheid. Allereerst de zorg voor de Bengals en  natuurlijk huishouden met Bengals. Dat laatste is behoorlijk intensief want hygiëne is heel belangrijk. Dat laatste is behoorlijk arbeidsintensief. In de loop der jaren hebben we het huis zo ingericht dat huishouden efficiënter gaat, want je wilt toch zoveel mogelijk tijd met de Bengals bezig zijn. Onze hobby is een passie geworden. Hoe bewaren we de balans?Volgens mij is dat alleen mogelijk met humor. Wanneer je passie Bengals betreft, zijn er momenten van intense liefde, maar heb je regelmatig ook buipijn van het lachen.

Het maken van video’s is op zich vaak een lachfilm: de Bengals zijn snel en dan zie je een flits van een staart. Lachen tijdens filmen is ook een don’t. De opname lijkt dan op een aardbeving, waar de Bengal vrolijk in verder springt.Regelmatig probeer ik een klimmende Bengal te volgen en vergeet ik dat ik niet fotografeer en draai ik mijn camera:).

Je kunt de situatie niet regisseren en al helemaal niet proberen de Bengals opdrachten te geven. Het is een kwestie van afwachten, filmen en later knippen en plakken.

Deze video is een kort moment van ruim een uur plezier met de Bengals, echt buikpijn pret. Ivan heeft de klimpaal gebouwd en de Bengals waren er niet vanaf te slaan. Op een dag bedacht ik er iets aan toe te voegen, dat is een optie die ik iedereen ook enthousiast kan meegeven. Iets veranderen of toevoegen aan een speeltje of situatie heeft altijd een positief resultaat.Dus heb ik uit de tuin enkele varenbladeren geplukt, waar spinnen al geruime tijd hun webben weefden.

Sensatie, ik kan niets anders zeggen, de Bengals tuimelden haast over elkaar om de spinnen te achtervolgen. Zelfs toen ze verdwenen waren, bleven de Bengals zoeken.Elk voordeel heeft zijn nadeel want ons huis heeft wekenlang last gehad van een spinnen invasie.

Deshima is zwanger en in verwachtte over een paar weken haar kittens. Ivan en de andere Bengals hebben samen gespeeld (= rennen) en komen even bij van de inspanningen. Dan is het tijd voor wassen, de Bengals wassen elkaar en Ivan en Ivan krabbelt ze op hun koppetje. Aaien en kriebelen is de communicatie voor Bengal/human bonding. Deshima heeft het spel vanaf de bank gevolgd en doet niet mee met het groeps was/bonding ritueel. Het gaat haar niet zo goed af, want haar zwangere buik zit in de weg. Ze wordt er chagrijnig van en wil zelfs niet dat Ivan haar aait of Jazzy haar wast.

Deze situatie komt heel regelmatig voor. Bengals hebben altijd actieve mensenmaatjes. Ze vullen elkaar aan, stimuleren elkaar, motiveren elkaar, helpen elkaar en motiveren elkaar. Tenminste dat is de Bengal visie.

Wanneer mensen activiteiten ondernemen zijn ze er als de kippen bij, de Bengals! Ze bemoeien zich overal mee en aan ieder gereedschap moet gesnuffeld worden of nauwgezet onderzocht.

Bouwen met Bengals, zelfs knutselen met Bengals staat garant voor uren lol. Er is wel een voorwaarde: je moet geduld hebben en geen haast met je project, want  Bengals willen namelijk altijd inspraak hebben.

    Geniet van je weekend en start een project:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *