Ik ben Airashii’s worstelkampioen.

Gina’s kittens zijn nu 6 weken oud

en het zijn al kleine Bengaaltjes. Ze hebben een geweldig patroon, maar de wilde kop is nog nergens te bekennen. Het zijn knuffelkopjes, grote onschuldige ogen kijken je vol verwachting aan.Nee hoor, die tijd is voorbij, tijdens het socialiseren hebben we veel tijd met ze door gebracht en de kittens weten precies wat ze aan je hebben.  Het liefst willen ze spelen en zodra we in hun speelplaats stappen, springen ze enthousiast in je broekspijpen. Ik zorg daarom dat ik een stevige trainingsbroek draag. Daar kunnen ze fijn in klauteren en klimmen. En dat doen ze .

Bengalen zijn actieve, onderzoekende en heel speelse katten.

Dat kun je zeker van hun kittens zeggen. Nu ze zes weken oud zijn, kunnen ze de hele wereld aan. Ze hebben op dit moment een duidelijke voorkeur: klauteren en klimmen. We zijn steeds alert op ontsnappingswegen, want voordat je het weet klimmen ze uit hun speelplaats en dat willen we nog niet. Ze zien ons in- en uit hun speelplaats stappen en zijn reuze benieuwd waar we dan heen gaan. Zodra de kamerdeur opengaat, laten ze met luid piepen horen dat het amusement is aangekomen. Verwachtingsvol staan ze met met hun kopjes omhoog klaar om geamuseerd te worden.

Na klauteren en klimmen is stoeien favoriet,

dat doen ze bijna de hele dag. Het is duidelijk dat hun fysieke en mentale ontwikkeling met grote stappen vooruit is gegaan,coördinatie en reflexen zijn sneller, al ziet het er soms onhandig uit.Ze zijn ook niet kleinzielig en kruipen niet weg, wanneer het teveel wordt en angst kennen ze al helemaal niet. Wanneer een broertje te sterk is, wordt hij korte tijd later vanuit een hinderlaag overvallen en gaat de stoeipartij gewoon door. Ze zijn absoluut niet kleinzerig want met hun scherpe tandjes en scherpe klauwtjes kunnen de stoeipartijtjes volgens mij toch niet geheel zonder ongemak zijn.

Gemakkelijke, soepele kleding is heel belangrijk

want die kleine scherpe nageltjes en tandjes laten duidelijke tekens na.Bovendien rennen de kittens graag op hoge snelheid en klimmen ze boven op je ,zodat het risicovol is om je in de speelplaats te bewegen. Dus heel langzaam bewegen en opstaan, terwijl je voortdurend tot vier telt  en kijkt waar ieder kitten mee bezig is. De kittens hebben hier geen boodschap aan: het amusement is aangekomen dus ze willen geamuseerd worden. Ze hebben al ontdekt dat mensen de beste maatjes zijn. Je kunt er heerlijk op klimmen, spannende spelletjes doen of lekker knuffelen en daarna in slaap vallen. Wat wil een Bengaal kitten nog meer.

Een klimpaaltje is heel spannend,

maar in je maatje klimmen  is veel spannender en vechten tegen het zwarte monster is een super uitdaging.Het is een belangrijke prooi en moet met alle wapens worden verslagen, dus wordt vol overgave gebeten. Het is soms behoorlijk afzien, want de kittens worden steeds meer gemotiveerd het monster te overwinnen en bijten er op los.Mijn voet bewegen is een reflex, maar werkt als een rode doek op een stier. en de kittens gaan volledig los.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *