Jacht instinct

De Bengaal is een natuurlijk ras, dat vind ik het meest aantrekkelijk aan dit ras. Steeds weer ontdek ik iets nieuws aan onze Bengals. Bengals zijn op hun mensen gericht, dus zodra je bij hen bent, komen ze naar je toe. Soms zijn ze met een sprong bij je, maar vaak ook moeten ze eerst wakker worden, want katten slapen nu eenmaal een groot deel van de dag. Eerst beslissen ze of het interessant  wordt, een oog geopend, daarna het andere en soms gebeurt er toch niets. Wanneer besloten wordt in actie te komen, gaat dit uiterst langzaam en heel gracieus. Bengals hebben een lang, lenig en gespierd lichaam en iedere spier moet gerekt worden. Wanneer dit gebeurd is, staan ze met een sprong bij je. Klaar om iets leuks te doen.

 

Kittens hebben uitdaging nodig en moeten ervaringen kunnen opdoen, want kittens leren door te spelen. We bouwen we de grote speelplaats voor ze met hun nest in een hoek. Op die manier wordt hun omgeving letterlijk groter, interessanter, uitdagender en Fun. Dit laatste is op het lijf van een Bengal geschreven Fun is hun grootste motivator en ze zijn ras komedianten. Op deze leeftijd onderzoeken kittens alles, maar ruiken is nog steeds hun eerste actie. De speelplaats zorgt voor een bekende en veilige  plaats om op onderzoek uit te gaan, maar zorgt er ook voor dat de kittens niet in gevaarlijke situaties terecht komen omdat ze door de kamer lopen.

Jonge kittens zijn voorzichtig, ze voelen met hun pootje voorzichtig aan de prooi. Dit is instinctmatig en heel verstandig, want hun wilde voorvader de ALC kan geen risico’s nemen bij het vangen van een prooi. Wanneer hij gewond raakt, zal hij niet in staat zijn prooien te vangen. Een Bengaal draagt nog veel genen van de ALC en regelmatig observeren we dit geërfde gedrag.Maar ze leren snel en na een paar uur krijgt hun jachtinstinct de overhand en krijgen ze plezier in het jagen. Dan is niets meer veilig, mama’s staart, oren en poten. ook de andere katten worden prooien en die vinden het prima. Sammy is niet zo enthousiast, kittens zijn voor poezen en hij is een KATER.

Samen spelen met je Bengal is heel belangrijk, moeder kijkt toe terwijl haar zoon op jacht gaat. speelhengels zijn ideaal. Let bij de aanschaf wel op de kwaliteit, want deze prooi krijgt het zwaar te verduren en de jager gaat voor de kill 🙂 Dus, checken! Liever geen belletjes, plakoogjes of kraaltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *