Kenji en Kioko

Wanneer kittens drie weken oud zijn,

beginnen ze aanstalten te maken om uit de box te klimmen.  De tijd is aangebroken om ze een grotere ruimte te geven, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. De ruimte is 2 meter lang 1.50 m. breed en een 60 cm hoog. We leggen een fleece op de grond, zetten hun slaapplaats neer en speelgoed dat voor hen geschikt is. Dan begint de dolle pret en wordt alles grondig onderzocht.

Kioko is 26 dagen  oud  en de nieuwe omgeving vindt ze heel interessant.

Ze onderzoekt alles grondig en neemt uitgebreid de tijd om haar omgeving te bekijken en te snuffelen. Al doende ontdekt ze allerlei spannende dingen. Kioko is duidelijk een kitten dat eerst de kat uit de boom kijkt. Haar motoriek is nog niet gecoördineerd, maar de ondergrond is zacht en ze kan zich niet bezeren.

Dit spelletje is Kioko’s absolute favoriet,

ze kan er heel lang mee spelen en zich er helemaal in wringen zodat ze de prooi bereikt, om er als een Houdini weer uit te kruipen. Totdat ze te groot was en er echt niet meer inpaste, heeft ze iedere dag weer met dit speeltje gespeeld. Het is daarom van groot belang om de beste kwaliteit te kiezen en daarna het speeltje nog eens goed te bekijken, want er wordt heftig mee gespeeld.

Al na een paar dagen heeft de familie zich de nieuwe  thuis toegeëigend 

en Kioko voelt zich helemaal thuis.Ze verveelt zich geen moment en heeft zo haar eigen programma: drinken bij mamma, spelen met het speelgoed, een kort slaapje en weer even met mamma knuffelen. Ze heeft het prima naar haar zin.

Kenji is haar broertje en een katertje

en pakt alles groots aan. De kat uit de boom kijken is er niet bij, hij gaat overal  meteen op af . Samen met zijn grote halfzus  Gina maakt hij er binnen de kortste tijd een kermis van. Zijn motoriek is nog volop in ontwikkeling , maar hij probeert haar wel bij te houden en samen spelen met Gina vindt hij reuze spannend. Het is duidelijk dat zijn karakter in veel opzichten een tegenstelling is van zijn zusje, maar dat kan veranderen. Gina speelt ook graag met hem, al is dat vaak baldadig, maar Kenji piept niet.

Meer over Kenji in het volgend blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *