Kioko en Kenji dansen de Samba.

Een belangrijk aspect is de sociale en mentale ontwikkeling van Bengal kittens.

Juist omdat ze actief, speels en ondernemend zijn, besteden we hier veel aandacht aan. Vanaf hun geboorte hebben de kittens al scherpe klauwtjes, ze moeten dus leren hoe ze veilig met elkaar kunnen spelen. Mamma en Gina leren de kleintjes hoe  een Bengaal zich gedraagt, bovendien laat een van de twee een scherp kreetje horen wanneer het spel uit de hand loopt.  Wij imiteren dit gedrag wanneer een kitten in onze handen bijt. Het is dus nodig om onze kittens veel aandacht te geven en veel met hen te spelen.

Al heel vroeg is duidelijk dat Kenji van actie houdt

en bij voorkeur jaagspelletjes speelt. Hij rent heel graag op hoge snelheid achter iets aan, een knuffeltje, een balletje of een speelhengel zijn zijn favoriet. Hoe meer actie des te beter. Het begon al vroeg toen wij met Gina en mamma speelden en Kenji met zijn ogen hun spel observeerde en natuurlijk mee wilde doen.

Een speelhengel is nog steeds Kenji’s favoriet

en hij gaat helemaal in hel spel op. De andere Bengals doen een stapje terug wanneer Kenji achter de hengel aanrent. Dit leren de kittens van de volwassen Bengals: een ander de ruimte geven. Hun oren gespitst , hun ogen gefocust op de hengel, maar wanneer een ander speelt, wachten de andere Bengals aan de zijlijn.

Wanneer kittens samen spelen

moeten ze leren dat met ingetrokken klauwtjes te doen, aanvankelijk gaat het nog wel eens verkeerd en treedt mamma op. Zodra ze een kreetje hoort, kijkt ze op en roept haar kitten tot de orde. Dat blijft ze doen, ook wanneer de kittens groter zijn en Kenji erg wild met zijn zusje speelt.

Wij hoeven er alleen voor te zorgen dat ze voldoende speelgoed hebben, waar ze op verschillende manieren mee kunnen spelen. We bieden regelmatig nieuw speelgoed aan want dat heeft een Bengal kitten nodig: steeds iets nieuws .

Het is zeker niet nodig veel speelgoed te kopen,

een grasspriet uit een boeket bloemen is goed voor heel lang speelplezier. In deze video is ook heel goed het karakterverschil te zien tussen Kenji en Kioko. Kenji is echt een “gadget katertje”, net als bij mensen zoekt hij steeds iets nieuws om mee te spelen. Zelfs tijdens het spelen wordt zijn aandacht getrokken wanneer hij een geluidje hoort of in zijn ooghoek iets ziet bewegen.

Kioko is gefocust op haar spelletje

en laat zich niet afleiden, ze kan ook heel lang alleen spelen. Kioko heeft ook steeds een aanpak bij een spelletje gissen; en missen is niets voor haar. Ze leert ook veel doordat ze de andere Bengals tijdens het spelen van een afstandje observeert.

https://youtu.be/p-dWKdoBXBg

Op mijn instagram account zijn meer foto’s en filmpjes te zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *