Lola’s eerste nestje.

De laatste weken van haar  zwangerschap schommelde Lola door het huis.

Ze wilde graag naar de tuin,maar dat vond ik geen goed idee, want ze zou zomaar kunnen bedenken dat een plekje onder de …. geschikt was voor haar kittens. Wanneer Bengals een plan hebben, is het moeilijk hen van mening te veranderen en bij een zwangere poes lukt dat helemaal niet.Dus verwennen we haar en ze genoot heel erg wanneer we haar buik masseerden.

We hebben  Lola een paar mogelijkheden voor een nest gepresenteerd

en ze heeft deze dagen lang kritisch bekeken. Een paar ruime kartonnen dozen en twee “baarkisten”. Deze kisten heeft Ivan voor onze Bengals gemaakt en ze hebben beslist onze voorkeur. Lola is een stylist en steeds weer richtte ze haar nest opnieuw in, dekens werden iedere keer opnieuw geschikt. Ze was er druk mee bezig maar zodra we zaten, kwam ze aangeschommeld  en wilde ze een “tummy rub”. Ze genoot hier,net als wij, intens van en soms konden we haar kittens voelen, een onvergetelijke ervaring.

Op deze video is duidelijk te zien, dat haar tepels roze zijn gekleurd

en dat het tepelhof vrij is, Lola is helemaal er helemaal klaar voor. Dit is de eerste fase en is de voorbereiding op de geboorte, dit kan wel 24 uur duren. Deze weeën zijn nauwelijks zichtbaar.

De tweede fase is de uitdrijvingsfase, het breken van de blaas vruchtwater is het eerste signaal.De  persbewegingen zijn wel duidelijk te zien en Lola gromt er soms bij.Wanneer ze begint te persen is het duidelijk dat het ongeboren kitten richting het bekken wordt geduwd. het eerste kitten is de  wegbereider voor de volgende kittens,omdat hij de geboorteweg oprekt.

Lola’s eerste kitten maakt een enorme omweg op zijn zoektocht

naar Lola’s tepel, hij zoekt het letterlijk hogerop. Het kitten kan nog niet zien en heel slecht horen, maar zijn reukzin is uitstekend. Bovendien heeft hij scherpe klauwtjes,die hij nog niet kan intrekken, waarmee hij houvast kan vinden.Onvermoeibaar en luid piepend  vervolgt hij zijn zoektocht. Wanneer het kitten eindelijk Lola’s tepel heeft gevonden , zuigt hij met zijn tong een vacuüm om de tepel, waardoor kan hij blijven drinken ook wanneer Lola zich plotseling beweegt. Met zijn pootjes maakt hij trappelende bewegingen, waardoor de melkproductie te stimuleren.

Op deze video is duidelijk te zien hoe Lola de navelstreng van haar tweede kitten doorbijt. Het is heel taai,maar na een aantal pogingen slaagt ze hierin. Het is in het verleden wel voorgekomen dat wij de navelstreng doorknippen.Het is voor een pasgeboren kitten geen pretje om de tepel van mams te zoeken terwijl je de nageboorte achter je aan sleept.

Na drie uur liggen twee prachtige Sneeuwbengaaltjes

in Lola’s nest. Ze liggen op een verwarmingsmat en zijn behoorlijk beweeglijk. Er is in drie uur heel veel gebeurd.Lola maakt een wandelingetje, eet en drinkt wat, daarna gaat ze weer terug naar haar kittens.

Ik vind het leuk om van je te horen, wil je reageren of heb je vragen, gebruik dan het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *