Lola’s kittens zijn twee dagen oud.

Lola’s kittens zijn twee dagen oud. 

Het zijn drie prachtige, zachte “Sneeuwbengaaltjes.” Officieel zijn het twee Seal lynx kittens en een Seal mink kitten. Ze zijn prachtig vanaf hun neusje tot het puntje van hun staart.

De eerste dag was enerverend voor de baby’s

en voor Lola. We geven haar veel aandacht en geven haar ontspannen massages. De tweede dag gaat het er heel anders aan toe, de baby’s zijn opgedroogd en beeldschoon. Het zijn ook nieuwsgierige baby’s. Met hun neusjes onderzoeken ze hun omgeving en ze ontdekken allerlei spannende geuren. De baby’s kunnen zelf hun lichaamstemperatuur niet vasthouden en liggen daarom dicht tegen Lola aan.Haar lichaamstemperatuur is iets verhoogd, zodat ze haar baby’s goed warm kan houden. Wij helpen haar een handje door een warmtemat neer te leggen.Hierdoor blijft de lichaamstemperatuur van de baby’s gelijk, ook wanneer Lola een wandelingetje maakt om even met een ander Bengal bij te kletsen.

De baby’s zijn ook heel actief op zoek

naar die ene heel speciale tepel. Ze wisselen voortdurend van plaats en al die bewegingen moeten voor Lola toch lastig zijn. Niets is minder waar, ze ligt er  uiterst tevreden bij. Bengalen hebben een prachtige zijdezachte pels en op hun buik zijn de haren langer. Daar is dus een reden voor, de kleine klauwtjes van de baby’s, waarmee ze zich in hun moeders vacht vastgrijpen, zijn heel scherp.Ze gebruiken hun klauwtjes om zich van tepel naar tepel te knokken op zoek naar die ene. Door Lola’s dikkere vacht voelt ze dat niet.

Lola’s moederschap in al haar glorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *