Missy’s kittens zijn een dag oud.

Kittens ontwikkelen zich heel snel, Ik heb daarom besloten om op donderdag, zaterdag en zondag een berichtje over Missy’s eerste nestje te schrijven. Zo ontstaat een realistisch beeld over de ontwikkeling van kittens. Op Instagram uiteraard ook foto.s van de kittens.

De geboorte van het eerste kitten kostte Missy veel inspanning

en het duurde ook wel even. Missy was gefocust, ik was uiterst gespannen. Natuurlijk ben ik uiterlijk heel kalm geweest en heb Missy gerustgesteld, geaaid en voor haar gezongen. Haar eerste kitten is een katertje en hij woog de eerste dag meteen al 103 gram. Een “big boy’  dus. De andere katertjes volgden vlot na elkaar en zijn ook stevig, ze hebben duidelijk een paar dagen extra in de baarmoeder doorgebracht. De dag waarop ze geboren zijn verander ik zo min mogelijk, omdat de nestgeur belangrijk is voor het gevoel van welbehagen van Missy en haar kittens.

   pasgeborenen kunnen hun eigen lichaamstemperatuur niet vasthouden

en ze liggen op een vochtige fleece! Ik besluit deze te vervangen. Zodra Missy naar de kattenbak gaat, kom ik in actie,en leg ik alleen een  schoon en droog fleece neer.Er is voldoende materiaal om de nestgeur te waarborgen. Missy bekijkt de inrichting uiterst kritisch en ik weet al meteen dat ze weer gaat renoveren. Inderdaad ze graaft een’ kuil ‘.

Missy was uiterst kritisch en keurde alle aangeboden nestopties af.

Ze wilde bij ons in de huiskamer zijn.Dit is een moeilijke beslissing want wanneer het nest haar niet bevalt, verhuist ze de kittens zelf en dat hoeft zeker niet de mees optimale plek te zijn. De optimale situatie voor moeder en kittens zijn duidelijk. Allereerst moet hun veiligheid gewaarborgd zijn en vervolgens is warmte en een zacht nest belangrijk.

Missy krijgt een eigen kamer en wij verhuizen haar naar een sturdy, Hierin is meer ruimte voor de kittens en om beslotenheid te creëren, leggen we een fleece over de sturdy.

Onder het fleece leggen we een warmte mat met een constante warmte. Deze mat beslaat de helft van de sturdy zodat er een warme en een koelere zone is. Bovendien is de lichaamstemperatuur van Missy verhoogd, warmte is essentieel voor pasgeboren kittens.

Daarna blijf ik  zeker een uur voor de sturdy zitten en hou ik haar gezelschap. Ik zal  de volgende dagen ieder uur  bij haar komen zitten, totdat ze helemaal gesetteld is.

De eerste dag wordt in alle tevredenheid afgesloten,

                                       all’s well

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *