Passie

Passie is meer dan alleen hartstocht.

Volgens de Canadese passieonderzoeker Vallerand ontstaat passie  niet zomaar, er is altijd een aanleiding om ergens passie voor te krijgen. Je moet er zelf ook wel wat voor doen. Hierbij kan het helpen als je weet hoe hersengebieden werken. Er zijn ook mensen die nergens passie voor hebben of bij wie passie problematisch is.   Passie voor iets kan ontstaan als je ergens affiniteit mee hebt.

Ik was enigszins verbaasd dat er passie onderzoekers zijn,

maar na  meer gelezen te hebben, is het wel logisch. Gepassioneerde mensen spelen een positieve rol in onze samenleving, zij kunnen zich bijvoorbeeld richten op het verbeteren van de wereld, Greenpeace, ontwikkelingswerk, een zanger, een kunstenaar, techniek, ruimtevaart of mode etc.

Zo ontstaat een passie.

Positieve gevoelens activeren een gebiedje in de hersenen. Wanneer dit gebiedje door prettige gevoelens wordt geactiveerd wordt dopamine afgescheiden. Dit stofje gaat via neuronendraden naar andere hersengebieden bv. het gebied dat ons in beweging zet om iets leuk te vinden.

Wat is onze passie?

 

Fotograferen en dan vooral landschappen en dieren:  beren, elanden, zeehonden etc. Dat houdt in dat je urenlang met een zware rugzak op je rug en een statief door  vaak onherbergzame gebieden sjouwt. Ik heb ook een rugzak, maar die wordt in de loop van de dag lichter, want we eten en drinken alles op.

 

We zagen dit voor het eerst in Banf Canada en sindsdien bouwt Ivan ze altijd en overal. Ontspannend na al die techniek om een mooie foto te maken.

Nog een passie: auto’s. Deze passie deel ik niet met Ivan.  Maar wanneer we reizen doen we dat altijd met een auto. Geen luxe auto,maar een werkpaard.

Let op de achterbank:  een stapel “overlevingsmateriaal”. Tent, slaapzakken, water, voedsel etc.ect. Dat is echt nodig want als we reizen doen we dat bij voorkeur op deze wegen:)

Denali Highway Alaska.

Toen was daar Ocharo,

Ivans prachtige Seal Lynx Bengal kater.Hij kwam, zag en veroverde onze harten.

We gingen jarenlang naar shows,

Ivan op het podium en na een lange vermoeiende dag weer naar huis. Ocharo was regelmatig op het podium te vinden, hij is Groot Europees Kampioen.

 

Voor dag en dauw de auto inpakken,

veel gezellige contacten met bezoekers, naar de keurmeester, uitgekozen voor de tweede ronde, uitgekozen voor de volgende ronde, de volgende ronde en tenslotte op het podium.

Zo is onze passie voor Bengalen begonnen en is nu onze grootste passie. We wonen met onze Bengalen in een huis en hebben het huis en de tuin dus aan de Bengals aangepast.

Toen was daar Ocharo, Ivans prachtige Seal Lynx Bengal kater.Hij kwam, zag en veroverde onze harten.

 

Dit loopwiel heeft Ivan gebouwd en het is nog steeds in uitstekende conditie.

Deze video is bijna 14 jaar geleden gemaakt. In middels hebben we veel ervaring en kunnen we adviseren en meedenken met de nieuwe familie van onze kittens. Door alle positieve feed back, foto’s en video’s is onze Bengal passie gegroeid. Daar is geen passieonderzoek voor nodig, gewoon een groep Bengals in huis.:)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *