Queen Gina.

 

In Engelstalige landen wordt Gina a Queen genoemd,

juist bij Gina krijgt die naam betekenis. Gina gedraagt zich koninklijk, haar hele houding, uitstraling, de manier waarop ze met haar kittens in haar nest ligt, zelfs haar blik is koninklijk. Ze heeft eindelijk haar definitieve nest gekozen en het is ook een klein paleisje. We kunnen het helemaal afsluiten, zodat een opening overblijft. Gina vindt dit geen goed idee, ze begint meteen aan de opening te krabben. We laten dus de bovenste helft open, zodat ze toch een nestgevoel heeft en gelukkig vindt Gina dit goed. Wij zijn er blij mee, want we kunnen de kittens nu beter uit het nest halen, wanneer ik ze wil wegen.

De kittens zijn prachtig,

de Seal kittens zijn allebei katertjes en de Black tabbies zijn poesjes. Ze groeien allemaal voorspoedig en ontwikkelen zich goed. Ze reageren wanneer ik met ze praat en beginnen te piepen wanneer ik ze goede morgen wens. Hun gezichtjes  krijgen, door dat de oogjes open zijn, een eigen uitdrukking. Het Seal katertje is alert, zodra hij mij hoort, kijkt hij me strak aan, het is om verlegen van te worden. Hij knippert niet met zijn prachtige ogen, maar is totaal gefocust. Zijn gezichtje heeft al veel expressie. Het Seal Lynxje is totaal wit en dat geeft een totaal andere expressie, bovendien lijkt hij me een katertje dat de kat uit de boom kijkt. Hij is nog niet zo in mij geïnteresseerd. De Black tabbies hebben een prachtige koppetje, met een smeltende blik in hun prachtige  donker blauwe ogen.

Het zijn vier weldoorvoede kittens en ze worden op hun wenken bediend.

echt kleine prinsjes en prinsesjes. Ze rommelen soms wat in hun nestje, krabben wat aan de bekleden en snuffelen dat het een lieve lust is. Hun bouw is nog niet echt veranderd, ze hebben een mollig torso en kort, zwakke pootjes, die hun gewicht nog niet kunnen dragen. Er is nog onvoldoende coördinatie waardoor ze na een poging te lopen meteen omvallen en slechts met grote moeite spartelend weer op hun pootjes terecht te komen.

Maar zodra Mamma in het nest stapt,

staan ze klaar om het beste plekje te veroveren. Zo snel als hun pootjes het kunnen kruipen ze in haar richting en omdat Gina min of meer neerploft is er een luid gepiep te horen. Aanvankelijk was ik wat bezorgd zo’n kwetsbaar wezentje geplet onder zijn moeder, maar moeder natuur heeft hier kennelijk ook een oplossing voor . Het kitten kruipt piepend onder zijn moeder vandaan  en vervolgt de weg naar zijn tepel: de beste, de zachtste en geurigste. Aangezien ze dat alle vier willen wordt er nog steeds geknokt.Maar nu is er meer ruimte en kan Gina zich volledig uitstrekken en wanneer ieder kitten zijn lievelingstepel heeft gevonden vallen ze langzaam in slaap.

 

De meeste tijd liggen ze dicht bij elkaar,

vaak zelfs boven op elkaar. Ik vind het een raadsel hoe het kleine kitten het gewicht van zijn grote Seal broer kan dragen. Ze kunnen echter steeds beter zelf  hun lichaamswarmte regelen, waardoor ze ook meer “rond kruipen”.

Een fotoalbum van de kittens

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *