Socialiseren van Bengal kittens.

Het socialiseren van de kittens is een belangrijk onderdeel

van hun opvoeding. We beginnend daar eigenlijk al heel vroeg mee, door de kittens in de hand te nemen en tegen ze te praten.Op deze manier wennen ze al vroeg aan onze stammen en onze geur. Vooral de eerste zeven weken zijn belangrijk, de kittens zijn dan onbevangen, ondernemend nieuwsgierig en helemaal niet bang. Na week 7 maken ze een korte periode door, waarin ze meer terughoudend zijn en wat onzeker. Gelukkig staan we er niet alleen voor, de andere Bengals helpen een handje.

Lola is de belangrijkste persoon bij het socialiseren van haar kittens

, haar gedrag beïnvloedt de mentale ontwikkeling van haar kittens enorm. Lola is een lieve, relaxte ,sociale poes, met een sterke eigen persoonlijkheid. Ze gaat uitstekend om met de andere Bengals. Deze eigenschappen geeft ze aan haar kittens door, bovendien heeft haar gedrag  een essentiële voorbeeldfunctie. Wij zullen dus ook niets doen, wanneer we merken dat zij er niet achterstaat, of wat haar ongerust maakt. Het moge duidelijk zijn dat onze band met onze bengals goed en vertrouwd is, wij investeren hierin.

 

 

Deshima is zes jaar oud en heeft 3 nestjes gehad,

ze geniet nu van haar pensioen. Deshima is dol op kittens, niet de dagelijkse verzorging en het dag en nacht klaar staan voor kittens, maar gewoon af en toe lekker knuffelen. Ze kan hier ontzettend van genieten. Deshima is ook een beleefde poes en zorgt ervoor dat ze Lola niet voor de voeten loopt, of haar het gevoel geeft  te worden vervangen. Bengalen hebben letterlijk lange tenen en de band tussen moeder en kittens is heel sterk.

Deshima heeft een goede band met alle Bengals

en heeft veel ervaring, zij is een belangrijke factor bij het socialiseren van kittens. Lola’s nest staat in de grote kennel, zodat Deshima met kleine stapjes en onopvallend Lola’s nest in kan stappen. Zij houdt rekening met Lola’s autoriteit, neemt de tijd en zorgt dat ze niet op de voorgrond treedt. Ze neemt pas deel bij het wassen van Lola’s zoon, wanneer ze toestemming heeft.Wanneer de beide poezen tijdens het wassen ook elkaar wassen, is het duidelijk. Deshima is als tante geaccepteerd en is heel regelmatig bij de verzorging van de kittens betrokken.

Kittens  ontwikkelen zich snel

en ze hebben nu meer ruimte nodig om zich fysiek, mentaal en sociaal goed te kunnen ontwikkelen.We hebben een grote kitten speelplaats voor hen gebouwd, die in de woonkamer staat. Hun nest staat onveranderd in het midden en de vloer is bedekt met een fleece. Verder liggen verschillende zachte materialen op de vloer, opdat de kittens meer grip krijgen. Dat is belangrijk, want Bengal kittens rennen voor ze goed kunnen lopen. Ze klimmen voordat ze stevig op hun pootjes staan. Bengal kittens zijn

“dare devils”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *