The Asian Leopard cat

De Bengaal is een relatief jong ras. Bij het ontstaan van dit fantastische ras is gestreefd zo dicht mogelijk bij de Asian Leopard cat te komen, zowel fysiek als het gedrag.In mijn website kunt u meer lezen over de Asian Leopard cat a.k.a ALC. In dit bericht wil ik meer ingaan op de instincten die onze Bengals hebben geërfd van hun voorouder de ALC. Dit keer het gedrag van moeder en haar jonge kittens.

Dit zijn de kittens van Lola en ze zijn een paar dagen oud. De ALC is een schuwe kat die ’s nachts leeft,het is dus van groot belang dat moeder kat een veilig nest kiest. Wij bieden moeders een week voor de geboorte van de kittens verschillende “nesten”aan. Wij zorgen ook dat ze een rustige kamer tot haar beschikking heeft en dan is het afwachten. Het duurt een paar dagen voordat moeder een nest heeft uitgekozen. Onze Sneeuwbengalen zijn huisdieren en maken deel uit van ons gezin. Lola kiest onze bank: gewoon gezellig allemaal samen haar kittens krijgen. Wanneer de keuze is gemaakt, is het moeilijk deze te veranderen. We stemmen in met Lola’s wensen en wanneer de weeën beginnen is het een drukte van belang, want de andere bengals bemoeien zich er ook mee. Wanneer de uitdrijvingsweeën beginnen, is een een mogelijkheid om Lola te verplaatsen. Ze is helemaal geconcentreerd op de geboorte van haar kitten. onze actie slaagt en Lola en haar baby’s liggen veilig in de sturdy.

Lola en haar kittens liggen op een warmte plaat op lichaamstemperatuur en in een tipi.De tipi staat in een grote sturdy in de kamer. Lola is veranderd, haar instinct stuurt haar gedrag: ze blijft voortdurend bij haar kittens en verlaat haar nest alleen om naar de bak te gaan, of wat te eten of te drinken. Heel opvallend is de complete stilte. Onze Bengals zijn extrovert en kwebbelen graag met ons.Dat is niet veranderd, maar Lola zwijgt ook als wij haar complimenteren. Ze knipoogt, dat is kattentaal voor “ik hoor je, het is goed.”De andere Bengals die haar regelmatig bezoeken en helpen de kittens te verzorgen zwijgen ook, ze blokkeren onze nieuwsgierige blikken terwijl ze de kittens verzorgen.

                     Onze focus is duidelijk: de bescherming van de kittens.        

 

De eerste dagen en weken zijn spannend, ik ga vaak kijken om me te verzekeren dat alles in orde is met de kittens. Lola ligt er zelfverzekerd en koninklijk bij, maar hoe is ’t met de kittens? Gelukkig smakken de kittens als ze drinken en vaak zijn er knokpartijtjes, maar wanneer ze slapen…..                                                                                                  Dan kijk ik gespannen of ik ze zie ademen en ben ik opgelucht wanneer ik dat zie.

Dit is een voorbeeld van het instinct dat Bengalen van de ALC hebben geërfd en succesvol toepassen, want de kittens groeien als kool.

U kunt de ontwikkelen van de kittens volgen op Instagram @arashisnowbengals 

en YouTube channel: www.youtube.com/c/ConnySchiffer

Ik plaats dagelijks een bericht op Instagram en ik het van harte aanbevelen de video’s te bekijken. Veel plezier.

3 antwoorden op “The Asian Leopard cat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *