Tuinieren met Airashii Bengals

Ik ben de laatste weken aan het experimenteren met Instagram en probeer Instagram en mijn blog te combineren. Het gaat met vallen en opstaan en wanneer mijn hoofd tolt en het allemaal niet lukt,speel ik woeste spelletjes met mijn Bengals of ik ga met een thee in de tuin zitten. De Bengals vinden het prachtig, ze komen me eerst gezelschap houden om daarna verder te gaan met hun activiteiten. Sammy komt me verwelkomen en gaat op de leuning van mijn stoel zitten, samen kijken we uit over de tuin, Sammy wil het wel duidelijk zeggen: welkom in mijn Jungle.

 

De Bengaal is een actieve , intelligente en speelse kat. Er doen verhalen de ronde dat ze de bank, of het behang vernielen, of planten uitgraven. Dat is zeker geen leugen, want hun eigenaren zien hun Bengalen immers bezig. Een juiste observatie maar een verkeerde interpretatie. Hun  Bengalen vervelen zich, ze kunnen hun energie niet kwijt, hun intelligentie wordt niet uitgedaagd. Herkenbaar toch wanneer wij in zulke omstandigheden moeten leven gaan we ook rare dingen doen.

Bengalen hebben actieve, intelligente ,speelse, inventieve, handige, fantasierijke,sportieve, eigenaren nodig met een behoorlijke dosis humor.Interesse in the great outdoors is beslist een must. 

 

Alle gekheid op een stokje, we gaan nu serieus aan de slag. Het is helemaal niet nodig om meteen naar het platteland te verhuizen, of een appartement met een daktuin. Je hebt meer succes met je Bengaal wanneer je voor afwisseling zorgt.Wat kun je doen in een  beperkte ruimte? Maak  een activitycentre.

Leg een coupon zeil neer en zet daar een teil met gevuld met een laagje water op. Leg daar een knikker of een pingpongbal of een kurk in.Succes verzekerd.Breid het uit met een pot kattengras of een krabpaal. gegarandeerd dat de bank of het behang met rust wordt gelaten, want welke zich respecterende Bengaal wil , doelloos aan behang krabben. Zorg voor afwisseling door het geheel na een paar dagen op te ruimen en te vervangen voor iets anders.

Baby is een Bengaal en heeft genen van haar voorouder: de Asian Leopard cat. Dit is een kat die in Azië in oerwouden leeft. Het dier is ’s nachts actief en leeft bij water, waar het prooien vindt, kikkers, insecten en salamanders muizen.Baby gedraagt zich als haar voorouder, zij is gefocust op haar prooi en volgt jaar jachtinstinct, maar zij speelt met de  prooi. Wanneer de kikker roerloos is en vertrouwt op zijn camouflage is Baby snel afgeleid en gaat zij opzoek naar iets anders. De ALC blijft gefocust en speelt niet met de prooi,maar grijpt de prooi meteen. Logisch want een prooi betekent voedsel. Baby heeft haar bakje met brokken of nachtvoer, een kikker lust ze niet, 

Het is een aanrader om regelmatig een rondje Petshop te doen. In deze video spelen de Bengals met een visje dat rondjes zwemt.Het visje werkt op batterijen en zijn zwiepend staartje wekt de aandacht van de Bengals uit. Het was even uitzoeken hoeveel water in nodig is. Een doorzichtige teil maakt het Bengalen mogelijk de visjes ook vanaf de zijkant aan te vallen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *