Wat doe je met de Covid-19 quarantine

Voor de Bengals verandert er niet zoveel, integendeel.  Onze bengals zijn aandacht gewend en worden het liefst op hun wenken bediend. De eerste verandering diende zich al in de eerste week aan, er ontstond een hiërarchie. Unaniem besloten ze dat ik de portier zou worden, ik moest natuurlijk wel een en ander leren.  Aanvankelijk stonden een kat bij de deur die door mij geopend moest worden, en keek me verwachtingsvol aan. Na enige tijd begreep ik de boodschap en opende de keukendeur. Enthousiast sprong de kat naar buiten, rende het pad af en verdween in de struiken. Dat enthousiasme, die vrijheid-en blijheid werkt natuurlijk en ik had helemaal niet door dat ik steeds meer een portierfunctie had.

Na enkele dagen merkte ik die verandering en besloot de bengal bij de deur te negeren, foutje. Bengalen weten wat ze willen en vinden altijd een manier om hun doel te bereiken en de meest effectieve manier is me luid en duidelijk te melden wat van mij werd verwacht. Wie de langste adem heeft, wint. Helaas trek ik altijd aan het kortste eind.

Kittens leren van hun moeder en hun tantes op welke manier ze met mij kunnen communiceren. Ik heb nu eenmaal geen oren en een staart ontbreekt helemaal. Vanaf hun geboorte praat ik met kittens en mijn stem is hun bekend. Ik denk niet dat ze de woorden begrijpen, maar ze herkennen de emotionele betekenis ervan. Ik vind het daarom niet verstandig op je stem te verheffen en hen op luide toon boos toe te spreken.Je bereikt dan het tegendeel en het vertrouwen en de relatie wordt negatief beïnvloed. Wanneer je een stopwoordje gebruikt en dit wat luider zegt, is de kans groot dat je je doel bereikt,Hoewel je weet het nooit met bengals, ze hebben nu eenmaal hun eigen ideeën.

Ik ben een ochtendmens en dus begin ik me rond 5.30 te roeren. Snel daarna beginnen de eerste verzoeken uit bed te komen. Zachte uitnodigende miauwtjes, zachte krabbelen aan de slaapkamerdeur. En dat werkt.

Mijn Bengals zijn buitengewoon intelligent, een kenmerk van het ras,maar ze zijn overtuigd dat ik speciale aanwijzingen nodig heb. Uit de drie andere kamers verschijnen de andere bengals en ze lopen in een rijtje voor me uit de trap af. De boodschap kan niet duidelijker zijn en wanneer ze beschikten over verlichte pijlen zouden die in de looprichting  nog duidelijker wijzen.

Maar ze hebben me goed getraind:  wanneer je een rijtje bengals ziet, follow the leader.

’s Morgens vinden de bengals een ding van groot belang; hun territorium. In huis hebben ze alles onder controle, maar hoe zit het met de tuin. Hun urban jungle, welke dieren zijn onuitgenodigd binnen gekomen,wie heeft er s’nachts gelopen.

Aangezien de bengals de nacht ieder op hun favoriete plekje hebben geslapen, wensen ze elkaar eerst goede morgen. Daarna lopen ze ieder hun eigen controle rondje, Poppy heeft haar eigen oplossing om te controleren of er geen vreemde indringers ’s nachts de tuin zijn binnen gedrongen: ze springt op de twee hoge palen.Zij accepteert niemand en verjaagt alles wat beweegt, dan kan ze heel lang achter een blaadje of een takje aanjagen en het helemaal vermorzelen. Poppy is een van de meest enthousiaste jagers.

Sammy is de absolute jager en iedere lente is hij gefrustreerd ;want hij mag de eerste uren niet naar buiten. Zodra de eerste bengals de tuin in komen, plonsen de kikkers de vijver in, of ze springen weg. Na een paar uur is het sein veilig, denk ik. Zodra de keuken deur open is sprint Sammy meteen naar buiten om kikkers te vangen.

Hij is bijzonder gemotiveerd omdat hij ’s nachts ook niet meer naar buiten mocht. Ik vond twee nachten achter elkaar overleden kikkers, dus de periode dat de kikkers naar de vijver komen is begonnen.

Wij hebben zo ons eigen ochtend ritueel en dit gaat goed samen,  de bengals controleren hun territorium en ik zit met mijn latta op de tuinbank en geniet van alle activiteiten.

                                          Tot ziens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *