Wat hebben Bengals toch met Water.

De oorsprong van het ras Bengaal ligt in de Verenigde staten van Amerika. Door het selectief  kruisen van de Asian Leopard cat met huis- en ras katten ontstonden in de periode 1950 katten met een prachtig vlekkenpatroon. Pas in 1983 werd het ras door TICA geregistreerd. De Bengaal is een huiskat die moet lijken op exotische katten die in de jungle leven, zoals bijvoorbeeld leopards,  ocelots margays en natuurlijk de Asian Leopard cat. In een later blog zal ik aan het ontstaan van dit fantastische ras meer aandacht besteden.

Het territorium van de Asian Leopard cat ( a.k.a. de A.L.C. )ligt in de jungle en in de nabijheid van water. Het is een kleine schuwe kat, die ’s nachts op jacht gaat naar kikkers, salamanders, kevers  en insecten. Onze Bengalen hebben veel van hun voorouders  geërfd en hun aandacht voor water springt het meest in het oog.

Zodra ze water horen druppelen is hun aandacht gewekt en gaan ze op onderzoek uit.  Een kitten kent het concept vaas niet en is helemaal betoverd door het laagje water in de vaas. “Kijken, kijken’,…. maar er niet bijkomen is geen optie. Na een dag leert de geur van water een kitten hoe je bij dat water komt en is het gedaan met het boeket.

Wij  proberen onze Bengalen een zo natuurlijk mogelijke omgeving te bieden en hebben onze tuin naar hun wensen en behoeften ingericht. De tuin is hun territorium en mensen zijn bezoekers in de tuin.  Centraal is de grote vijver, met een beplante rand, hier kunnen de Bengals gecamoufleerd hun prooi of elkaar observeren.

Natuurlijk is zo’n grote vijver niet nodig als amusement voor Bengals, alles wat water bevat heeft hun intense belangstelling.

Zodra ze ’s morgens in de tuin komen, zijn ze eerst rondom de vijver te vinden, ik zit met mijn  kopje koffie en observeer hen. Na een poosje komen ze gezellig bij me zitten en genieten we samen van de tuin.

In de loop van de dag, spelen ze samen, verstoppen ze zich voor elkaar, of overvallen ze elkaar vanuit een struik. High speed running is heel belangrijk, er loopt dan ook een pad door de tuin, waar ze elkaar op hoge snelheid achterna kunnen jagen. Een video maken is dan onmogelijk, je ziet alleen een flash.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *