Wat is een cattery?

Is er sprake van een cattery als men over een cattery naam beschikt? Spreken we van een cattery waar slechts één nestje per jaar wordt gefokt of is een cattery  een instituut waar met kennis van zaken kampioenen worden geproduceerd? Kortom over de definitie van een cattery kan veel worden gezegd, in deze post wil ik meer vertellen over onze cattery.                                                                                

Naar kattenshows.

De instandhouding en het verder ontwikkelen van dit fantastische ras.  Hoe doe je dat? De eerste stap is natuurlijk kennis, dus veel lezen, met andere fokkers praten en cursussen volgen. In de praktijk betekent dit ook dat we naar kattenshows gaan, zodat onze Bengals beoordeeld worden door ervaren keurmeesters, die zich op de Bengaal hebben gespecialiseerd. De keurmeester bekijkt onze Bengals en geeft zijn oordeel, maar beantwoordt ook vragen. Deze discussie is heel informatief en inspirerend, want het gaat tenslotte om onze passie. Het oordeel van keurmeesters is heel persoonlijk en internationale shows zijn daarom extra leerzaam.

Een showdag

heeft veel voorbereiding nodig, de inschrijving, het bestellen van twee kooien per Bengal, het verzamelen van de papieren en de materialen. Ook alle persoonlijke spulletjes van de Bengals om de dag plezierig te maken.Alle activiteiten interesseren de Bengals natuurlijk enorm en zij bemoeien zich met alles. Wanneer de reis begint, zijn ze korte tijd geïnteresseerd: we gaan uit, spannend…..

Maar wanneer het hen te lang duurt begint het gesputter. Meestal reageren we, maar nu even niet en het gesputter wordt gemopper en tenslotte een luidkeels protesteren.Dat wordt onderbroken door het vertrek naar de showruimte en de controle door de dierenarts,want dit is toch wel weer interessant. Maar wanneer ze merken dat ze niet meteen uit de reismanden worden gehaald,volgt er weer protest.De Bengals zijn chagrijnig, omdat ze al een lange reis achter de rug hebben en ze zijn nu eenmaal niet happy wanneer ze in een kooi moeten blijven. We beginnen dus zo snel mogelijk met de inrichting van hun kooien.

Zo’n dag begint heel vroeg

aangezien we om 8 uur met de opbouw van de kooien moeten beginnen. De Bengals zijn chagrijnig, omdat ze al een lange reis achter de rug hebben en ze zijn nu eenmaal niet happy wanneer ze in een kooi moeten blijven. We bestellen altijd dubbele kooien voor een Bengal maar pas wanneer ze aandacht van de bezoekers krijgen, verbetert hun humeur enorm. Bengals zijn nu eenmaal praters en heel gevoelig voor complimenten. Ivan haalt ze regelmatig uit hun kooi zodat foto’s gemaakt kunnen worden en dan komt hun ware aard tevoorschijn, vandaag zijn ze  fotomodellen. Ze zijn helemaal klaar voor de keurmeester.

De keurmeester is aan het werk , hij stelt het kitten gerust en beantwoord de vragen van Ivan.

 De keurmeester beoordeelt alle Bengals een voor een

en maakt  een keuze welke Bengal een ronde doorgaat. De groep bengals is nu kleiner en onze Bengals worden opnieuw gekeurd, ditmaal door  een andere keurmeester. Dit proces herhaalt zich totdat uiteindelijk de beste Bengal uit een specifieke groep als beste wordt gekozen.

https://youtu.be/cqvkeMK5nU4

Wanneer de keurmeester beslist

dat onze Bengal een ronde verder gaat, weer even wachten op de nieuwe keurmeester. Een groot deel van zo’n showdag bestaat uit wachten  en zolang onze Bengals aandacht krijgen en regelmatig een wandelingetje mogen maken, vinden ze het best. Deze keurmeester kiest weer een Bengal die een ronde verder gaat en zo verloopt de showdag.

Het is een lange dag voor de Bengals maar de wandelingen naar de volgende  keuring zorgen voor afwisseling. Er is veel te zien en te ruiken.

Een ander aspect van een showdag is het contact met bezoekers

, een en al gezelligheid. Nieuwsgierige bezoekers vertellen we graag over onze Bengals en dit fantastische ras.Er zijn  altijd bezoekers met vragen die we graag en uitgebreid beantwoorden. We kunnen nu eenmaal heel lang over onze Bengals en hun avonturen praten. Vaak zijn er vagen over de verzorging van Bengalen, maar ook de problemen met Bengals komen aan de orde en we proberen deze te beantwoorden. Vaak zijn eenvoudige suggesties voldoende .

Aan het eind van de middag

worden van alle rassen de beste katten bekend gemaakt.Alle groepen zijn verdeeld in rassen: lang- of kortharig en de verschillende leeftijdsgroepen.Daardoor  kun je in een groep verschillende rassen zien maar is ons kitten de beste van zijn leeftijdsgroep.

Het was een lange, vermoeiende, gezellig en heel leerzame dag geweest voor ons en de Bengals. We hebben antwoord op onze vraag gekregen. Realiseren we onze doelstelling, het in stand houden en een bijdrage leveren aan dit fantastische ras.

                                 Jazeker.

Maar we blijven investeren in Airashii en in onze passie onze Bengals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Het

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *