Ziek, humeurig en knorrig…

Wanneer een Bengal ziek is staan we op scherp,

ook als de patiënt niet in onze cattery woont. Het eerste signaal was dat de Bengal zich anders gedroeg: niet speels de eigenaar verwelkomen, sloom gedrag, geen eetlust. Ons advies is ijk naar de dierenarts gaan. Wij brengen onze Bengals, wanneer ze een dieren arts nodig hebben, naar Caressa zieken huis. Bij het eerste consult wordt uitgebreid gepraat over de observaties van de eigenaar. Het is belangrijk dat je de dierenarts zo goed mogelijk informeert. Na het onderzoek van de dierenarts blijkt dat meer onderzoek en opname nodig is. Gelukkig kunnen de  dierenartsen over bijna alle moderne apparatuur en kunnen zo de beste zorg bieden. De eigenaar wordt dagelijks op de hoogte gehouden en dat is een zorg minder. 

Onze bezoeken aan de dierenarts betreffen meestal

de entingen van de kittens. Steriliseren is ook zo’n ingrijpende gebeurtenis en volledig vertrouwen in de arts is voor ons belangrijk. Gelukkig mag de patiënt na en paar uur weer naar huis.Onze Bengals hebben een goede relatie met de dierenartsen, ze krijgen complimenten, knuffels en snoepjes. Eenmaal thuis krijgen wij een koude douche. Want het is natuurlijk onze schuld dat ze zo’n raar pakje aan moeten Miauw!!!

Het alternatief voor dat ongemakkelijke pakje is een doorzichtige kap.

Die hebben ze er in no time los gekregen en de enige optie is hem zo strak te binden dat je de kat bijna verstikt.Dus de keuze is snel gemaakt: een pakje. We nemen er de vernietigende blikken het het totale negeren op de koop toe.Gelukkig blijven ze niet lang boos.

Sammy reageerde voorstelbaar:

we werden eerst genegeerd . Daarna besloot hij zijn frustratie af te reageren op een rol toiletpapier. Hij is helemaal los gegaan en daarna was hij weer onze lieve knuffelkater.

Deshima is hoogzwanger

en heeft met Ivan gespeeld, daarna is een wasbeurt nodig.Maar hoe doe je dat? De pootjes zijn schoon, achterpootjes schoon, oren schoon, kopje schoon en ze kan tevreden zijn,maar… Hoe kom je op de meer intieme plekjes, een Bengal poes wil ten alle tijde schoon zijn . Hoe doe je dat wanneer je buik gevuld is met vijf kittens, zoals later bleek. Chagrijnig keek ze rond en knorrig mauwde ze naar Ivan. Die wilde met een nat watje een handje helpen, maar dat leverde vernietigende blikken op. Een vreemde man haar intieme plekjes wassen is een Bengal te min. De enige optie was als een Houdini het klusje klaren. Toen ze sliep heb ik haar met een watje lauw water snel gewassen. Inmiddels heb ik hier handigheid in.

Icy was ziek, maar aan de beterende hand.

Wanneer een Bengal ziek is heeft hij natuurlijk zorg van de dierenarts nodig, maar wanneer hij herstellende is heeft hij afleiding nodig.Hij is het enige kitten en  dus zorgen wij voor extra knuffels, aandacht en spelletjes. De andere Bengals verwennen hem ook en hij wordt uitvoerig gewassen, terwijl mams alles welwillend volgt. Ivan komt iedere dag en speelt een uur met Icy, daarna  gaat hij tevreden naar mams milkbar en gaat slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *